Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Σόιμπλε: Θα υπάρξει συμφωνία, δεν θα έχουμε νέα κρίση

Μήνυμα


Τvxs.gr | 12 Απρ. 2016
Τελευταία ανανέωση 19:05 | 12 Απρ. 2016
Για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, τις αποκαλύψεις των Wikileaks σχετικά με τον διάλογο των στελεχών του ΔΝΤ και τη συζήτηση για «εκβιασμό» του Βερολίνου, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Reuters. «Συμφωνήσαμε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε», είπε στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος για ολοκλήρωση της συμφωνίας και της αξιολόγησης έως το τέλος του Απριλίου. «Αυτό μου φαίνεται πιθανό», είπε και τόνισε τη βεβαιότητά του πως «δεν θα αντιμετωπίσουμε πάλι φέτος μια ελληνική κρίση». Μάλιστα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να αποφασίζει τα μέτρα, προσθέτοντας, πως αυτό που έχει σημασία είναι «να βγαίνει ο λογαριασμός».
Όπως είπε η πορεία των διαπραγματεύσεων θα συζητηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε ένα φιλικό διακανονισμό», είπε και πρόσθεσε: «κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα μέχρι το τελευταίο γράμμα. Αυτό που είχε σημασία είναι το συνολικό αποτέλεσμα να βγαίνει και οι συμφωνηθείσες προϋποθέσεις αντανακλούν σε αυτές που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι».
Σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους είπε: «Η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού είναι σαφής: αν η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρωθεί επιτυχώς και τότε προκύπτει η ανάγκη να κάνουμε κάτι για τη βιωσιμότητα χρέους, τότε θα μιλήσουμε γι’ αυτό», δήλωσε. «Εως τώρα δεν μπορώ να συναγάγω από την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους ανάγκη για αναδιάρθρωση χρέους. Προς το παρόν δεν βλέπω ανάγκη για αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.