Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Δρίτσας: Ο σταθμός σας μετέφερε τα ίδια λόγια, ως αλλαγή ρότας



«Ο Πειραιάς διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση παρόλο που ποτέ δεν θεωρήθηκε ως δομή αλλά ήταν μια συγκυριακή και προσωρινή λύση...
μέχρι να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στις δομές» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας.

Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι πριν από το Πάσχα να αποφορτιστεί το λιμάνι του Πειραιά συνέχισε ο υπουργός τονίζοντας ότι εξηγούμε στους πρόσφυγες ότι από τον Πειραιά, δεν μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα που έχουν.
Αναφορικά με την παρουσία της Χ.Α. τόνισε ότι «όχι μόνο υπήρχε η Χ.Α. στον Πειραιά αλλά επιχείρησε και εγκληματικού επιπέδου εντάσεις, όπως την επίθεση με σιδερένιο λοστό στον κάμεραμαν αλλά υπήρχαν και βουλευτές της που έχουν δικαίωμα να έχουν δημόσια παρουσία και δράση αφού είναι υπό δικαστική επιτήρηση. Εδώ υπάρχει σοβαρή παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων».
Ο σταθμός σας μετέφερε τα ίδια λόγια ως αλλαγή ρότας
Ο υπουργός Ναυτιλίας κατήγγειλε ότι ο ΣΚΑΙ παρουσίασε χθες στο κεντρικό δελτίο ως είδηση και όχι ως σχόλιο, την «αλλαγή ρότας» του στο θέμα του λιμανιού παραθέτοντας όμως τα ίδια λόγια.
«Μεταδόθηκε ως είδηση χθες το βράδυ στο δικό σας σταθμό, ότι την Κυριακή ο Δρίτσας ουσιαστικά αμφισβήτησε την συμφωνία και ότι άλλαξε ρότα και υποστήριξε ότι έγιναν αρκετές βελτιώσεις, ενώ παρατίθετο το απόσπασμα από τη συζήτηση με τον κ. Χατζή που ήταν όμως τα ίδια που είπα. Δεν μπορεί έτσι να γίνει δημόσιος διάλογος αλλά δημιουργούμε θέματα εκ του μη όντος.».
Ο κ. Δρίτσας συνέχισε διευκρινίζοντας για άλλη μια φορά ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματικά ήταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ τόνισε ότι η συμφωνία του καλοκαιριού ήταν συμφωνία όλων και οδήγησε σε έναν συμβιβασμό όπου αποδεχθήκαμε τις 9 ιδιωτικοποιήσεις που είχαν ήδη δρομολογηθεί. "Αυτό συνιστά αντίφαση, ή μια άλλη επιλογή όλης της κυβέρνησης, αλλά όχι αλλαγή του κ. Δρίτσα".
Όταν μίλησε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία με την Cosco ξέσπασε ένας ορυμαγδός ότι ο πρωθυπουργός είναι νεοφιλελεύθερος. Την Κυριακή εξήγησα την προσπάθεια της κυβέρνησης αυτή την αποδοχή της συμφωνίας τη μετατρέψαμε για να υπάρξει μεγαλύτερη ωφέλεια για το ελληνικό δημόσιο, διευκρίνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.
Κατήγγειλε τέλος την "ενορχηστρωμένη επίθεση» που δέχθηκε ενώ σημείωσε ότι όλη η κυβέρνηση, κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια βελτιώνοντας και τροποποιώντας τη συμφωνία σε πολλά σημεία, ώστε να επιτευχθεί αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό μέρισμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.