Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Διπλή τουρκική πρόκληση ανήμερα της Μ. Παρασκευής


Πολεμικό αεροσκάφος Ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος | EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

 Νέα προκλητική συμπεριφορά είχαμε από την Τουρκία στο Αιγαίο, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής. Στις 13.30, μια τούρκικη ακταιωρός πλησίασε έναν Έλληνα ψαρά που ψάρευε στις Οινούσσες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ζητώντας του μέσου του καναλιού ασφαλείας στον ασύρματο, να αποχωρήσει, υποστηρίζοντας πως βρίσκεται σε Τουρκικά χωρικά ύδατα.
Ο ψαράς αγνόησε την τουρκική πρόκληση συνεχίζοντας να ψαρεύει.
Το Ελληνικό πολεμικό πλοίο «Κραταιός» που άκουσε τη συνομιλία στον ασύρματο έσπευσε προς την περιοχή και μέσω του καναλιού ασφαλείας ανέφερε πως ο ψαράς βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Η ελληνική κανονιοφόρος συνέχισε να πλέει προς την περιοχή.
Η τούρκικη ακταιωρός έλαβε το μήνυμα και αντί να αποχωρήσει προωθήθηκε κοντύτερα στα «θαλάσσια σύνορα» και παρέμεινε για λίγη ώρα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Αφού έφτασε το πολεμικό πλοίο «Κραταιός» στην περιοχή και ενώ το διάστημα που μεσολάβησε ο Έλληνας ψαράς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πήρε το δρόμο προς την Τουρκία -15 λεπτά πριν από τις 16.00- λήγοντας με αυτόν το τρόπο το επεισόδιο.

Υπερπτήσεις από τουρκικό αεροσκάφος

Λίγο νωρίτερα, στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν από αέρος τέσσερις υπερπτήσεις από τουρκικό αεροσκάφος. Οι τρεις πάνω από τις Οινούσσες και μία πάνω από τη νήσο Παναγιά.
Οι πρώτες παραβιάσεις σημειώθηκαν στις 10.53, στις 10.56 και στις 11.00. Ακολούθησε ακόμα μια παραβίαση στις 11.04 πάνω από τη νήσο Παναγιά με το τουρκικό αεροσκάφος να περνά σε απόσταση 200 ποδιών ή 70 μέτρων από το ελληνικό έδαφος.
Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη αναχαίτισαν με επιτυχία του τουρκικό μαχητικό.  
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.