Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα...

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Τσίπρα και η μάχη του Τσακαλώτου
...και η μάχη του Τσακαλώτου...

Οι προηγούμενες ημέρες έδειχναν πως η διαπραγμάτευση κρέμεται από μια κλωστή. Η συνάντηση της Ουάσιγκτον είχε παγώσει την Αθήνα, ενώ οι δηλώσεις απαισιοδοξίας από αρκετούς παράγοντες των Θεσμών...
δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Όμως, τα όσα συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο, αρχή γενομένης από την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων της eurostat, σε συνδυασμό με την πρόοδο που σημειώθηκε στις συζητήσεις με τους Θεσμούς άλλαξαν ριζικά το κλίμα. Πλέον, η Αθήνα επανέρχεται δυναμικά στην διαπραγμάτευση και έχοντας σαν όπλα τα θετικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, φροντίζει να καταστήσει σαφές πως ούτε για πρόσθετα μέτρα συζητά, ούτε και ξεχνάει την υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους.

Πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται εν αναμονή ενός θετικού μηνύματος από το σημερινό eurogroup έτσι ώστε να μπουν τα πράγματα στην τελική ευθεία. Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονμικών παραδεχθούν πως όλα προχωράνε βάση προγράμματος, τότε θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Πάντως, ελάχιστες ώρες πριν την αναχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το Άμστερνταμ, ο Πρωθυπουργός συνέχισε τις προσωπικές του επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξένους ηγέτες για να αποφύγει τις παγίδες που ενδεχομένως ορισμένοι να θελήσουν να στήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, τους ενημέρωσε για την καλύτερη του αναμενομένου πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ επανέλαβε για πολλοστή φορά πόσο επιτακτική καθίσταται η ελάφρυνσης του χρέους δίχως επιπρόσθετα μέτρα, έτσι ώστε να επιτευχθεί επιτέλους η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Από τώρα και στο εξής, στο επιτελείο του Πρωθυπουργού ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους, που θα καθοριστούν με βάση τα όσα συμφωνηθούν στην ολλανδική πρωτεύουσα .
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.