Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μήπως είναι αυτός που έκανε τη διαρροή;..

«Δεν είμαι θυμωμένος με τις διαρροές του Wikileaks, ξέρουμε ότι οι πάντες παρακολουθούν τους πάντες» είπε ο Πόουλ Τόμσεν στον συνάδελφο Παντελή Βαλασόπουλο ανταποκριτή της «Εφ. Συν» και του Μέγκα στο Βερολίνο.

Ώπα! Οι...
πάντες παρακολουθούν τους πάντες μας λέει ο κ. Τόμσεν και το το λέει φόρα-παρτίδα. Οπότε; Δύο είναι οι πρόχειρες εξηγήσεις:

-Αφού οι πάντες μπορούν να παρακολουθούν τους πάντες, οι τάξεις των υπόπτων για τις υποκλοπές και τη διαρροή πυκνώνουν θεαματικά. Δηλαδή: οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες του Δ.Ν.Τ , οι μυστικές υπηρεσίες των περισσότερων χωρών της Ευρώπης. Και δεν μιλάμε για τη Λιθουανία, την Ουγγαρία και το Λουξεμβούργο, αλλά για τη Γερμανία, τη Γαλλία που διαθέτουν μηχανισμούς υψηλού επιπέδου και έχουν μεγάλη παράδοση στον τομέα αυτό. Άλλωστε, χτες η αγγλόφωνη ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Σπήγκελ σ' ένα πλούσιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν συστηματικά πολλούς διεθνείς οργανισμούς, ανάμεσα τους και το Δ.Ν.Τ. Τόμπολα.

-Αφού ο κ. Τόμσεν γνωρίζει ότι οι πάντες παρακολουθούν τους πάντες γιατί λέει στις υποτίθεται εμπιστευτικές συνομιλίες του με τους υφισταμένους του, πράγματα που εύκολα μπορούν να παρεξηγηθούν αν τα ακούσουν τρίτοι-άσχετοι ή σχετικοί με το αντικείμενο; Είναι βλαξ; Όχι φυσικά. Είναι αφελής; Δεν το νομίζω. Άρα; Μήπως ήθελε αυτά που είπε ιδιωτικώς να δημοσιοποιηθούν; Κι ακόμη χειρότερα: Μήπως είναι αυτός που έκανε τη διαρροή γιατί έτσι πίστεψε ότι θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Ταμείου;

Συμπέρασμα:

*Να μην καταπίνουμε αμάσητα όσα μας σερβίρουν οι κυβερνήσεις (ελληνικές και άλλες).

*Τα μέσα ενημέρωσης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα αυτό που είναι κυβέρνηση σε αναμονή ( Ν.Δ) να χαλιναγωγήσουν κάπως το αντιπολιτευτικό πάθος τους και να μην υιοθετούν χωρίς δεύτερη σκέψη όσα διακινούνται από διάφορους τύπους του εσωτερικού και του εξωτερικού γιατί διατρέχουν τον κίνδυνο της γελοιοποίησης...

Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.