Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές

Τα βρίσκουν

tvxs.gr 17:51 | 21 Απρ. 2016
Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μετά την ολοκλήρωση των σημερινών συζητήσεων.
 Βγήκε σχεδόν «λευκός καπνός», είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι στο ασφαλιστικό υπάρχουν ακόμη μικρές διαφορές.
Οι δυο πλευρές βρέθηκαν κοντά και στο θέμα των «κόκκινων δανείων», ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αποστάσεις στο θέμα του αφορολογήτου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή να μην μειωθεί κάτω από τα 9.090 ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητά να περιοριστεί στις 8.182 ευρώ.
Οι Ευρωπαίοι πρότειναν συμβιβαστική πρόταση για την μείωσή του σταδιακά σε μια τριετία, ωστόσο, η κυβέρνηση απορρίπτει τη συμβιβαστική αυτή πρόταση.
Κατρούγκαλος: Κλείσαμε το ασφαλιστικό
«Έκλεισε το ασφαλιστικό» είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εξερχόμενος αργά το μεσημέρι από το Χίλτον, μετά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια και μισή μονάδα για τα επόμενα τρία και τους χωρίζει διαφορά μόλις 70 εκατ. ευρώ, η οποία θα αναζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο.
Όπως ανέφερε, τα άρθρα που αφορούν στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, θα είναι εκτός νομοσχεδίου.
Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εργασίας, είχε πει ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων πέραν αυτών που προβλέπονται στο νομοσχέδιο. Η πρότασή μας καλύπτει όλο το έλλειμμα χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη λεγογισμένη αύξηση των εισφορών».
Το οικονομικό επιτελείο -Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης-  αναχωρεί για την Ολλανδία εν όψει του αυριανού Eurogroup στο Άμστερνταμ, ενώ στην Αθήνα παραμένουν τα τεχνικά κλιμάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.