Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ένταση στο εσωτερικό των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ...


Νέα Δημοκρατία:Ένταση στο εσωτερικό των κομματικών οργανώσεωνΕνόψει των εκλογών για τους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών...
Ένταση επικρατεί στο εσωτερικό των κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε αρκετούς νομούς ενόψει των εκλογών για τους προέδρους των ΝΟΔΕ (νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών) την Κυριακή 17 Απριλίου και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν...
την έναρξη του 10ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Κάθε εσωκομματική εκλογική διαδικασία, ανέκαθεν έχει εντάσεις, καθώς πάντα παραμονές συνεδρίων με φόντο τη νομή της κομματικής εξουσίας, εκτυλίσσονται διαξιφισμοί, συγκρούσεις και υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο.

Η σημερινή Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό πνεύμα που θέλει να περάσει στο κόμμα ο νέος της πρόεδρος, δεν αποτελεί εξαίρεση και τις τελευταίες ώρες συμβαίνουν πρωτόγνωρα γεγονότα, όπως: υψηλόβαθμα περιφερειακά κομματικά στελέχη, υποψήφιοι πρόεδροι νομαρχιακών επιτροπών να κινούνται δικαστικά κατά του κόμματος!

Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλία, όπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Οι τρεις υποψήφιοι στράφηκαν κατά του στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, του γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ. Βασίλη Σπανάκη, για τον οποίο έχουν διατυπωθεί πολλά παράπονα τις τελευταίες ημέρες από αρκετά επώνυμα στελέχη που είναι ενήμεροι των όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο, διότι...
 συνέχεια
...απεστάλησαν εκλογικοί κατάλογοι ενόψει του συνεδρίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τριμελή της ΟΝΝΕΔ και με αυτή την κίνηση, θεωρούν ότι αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα και η διαδικασία.

Η ένταση περισσεύει στο παρασκήνιο, κυρίως σε περιοχές που έχουν ισχυρή παρουσία κομματικοί παράγοντες που στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές είτε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είτε τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι διατεθειμένος να καταθέσει και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης που κατέθεσε ένσταση και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Βαρύ είναι το κλίμα και σε άλλες περιοχές, όπως στο νομό Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Ειδικά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, έχουν γίνει «μαλλιά κουβάρια» τα τοπικά στελέχη και τελούν υπό παραίτηση πέντε (5) μέλη της τοπικής εφορευτικής επιτροπής.

Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν την ηγετική ομάδα και συγκεκριμένα την γραμματεία Οργανωτικού ότι διόρισε το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς να έχει δικαίωμα, τρία επιπλέον εκλέκτορες στους ήδη 22 διορισμένους εκλέκτορες της ΟΝΝΕΔ.

Ένταση καταγράφεται και στη Θεσπρωτία, όπου ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ και εκ νέου υποψήφιος Άλκης Λάμπρου κατέθεσε ένσταση κατά της υποψηφιότητας Θανάση Πορφύρη και έως αργά το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιοι τελικά είναι οι υποψήφιοι.

Πολλοί από τους «βαρόνους» και κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. έχουν εντοπίσει ότι η διαδικασία προετοιμασίας, σε οργανωτικό επίπεδο, του συνεδρίου είναι διάτρητη (π.χ. η κίνηση να συμμετάσχουν επιπλέον 803 σύνεδροι), αλλά το γενικό πολιτικό κλίμα και οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν το κόμμα στην πρώτη θέση λειτουργούν αποθαρρυντικά για διατύπωση δημοσίως ενστάσεων.

Μεγάλη ένταση υπήρξε και το απόγευμα του Σαββάτου για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και μεταδόθηκε από τμήμα της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. ότι υπάρχει προβληματισμός, διότι κατ’ αυτούς δεν είχε ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας και των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, μεταδιδόταν ότι υπάρχει έντονη δυσφορία στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη για τα όσα συνέβαιναν στη Θεσσαλονίκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, τα αποτελέσματα για τη νέα Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ καθώς και τα ονόματα των συνέδρων της νεολαίας θα βγουν είτε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ή το πρωί της Κυριακής. Μάλιστα, η νέα ηγετική ομάδα θα ελέγχει στα νέα όργανα της ΟΝΝΕΔ, περίπου το 10% ή στην καλύτερη το 15%  καθώς η νεολαία δεν ήταν φιλικό γήπεδο για τον κ. Μητσοτάκη.

Η νεολαία που θα εκπροσωπηθεί με περίπου 400 συνέδρους στο συνέδριο του κόμματος (το 10-15% των νεολαίων συνέδρων θα ελέγχει η νέα ηγετική ομάδα) είναι της επιρροής του απερχόμενου γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου που διατηρεί στενή πολιτική σχέση με τον κ. Τζιτζικώστα.

Μεγάλη μάχη θα γίνει και στις εκλογές των προέδρων ΝΟΔΕ και μένει να φανεί πόσους θα ελέγχει η νέα ηγεσία και πόσους οι «μεϊμαρακικοί», οι «καραμανλικοί», οι «σαμαρικοί» και η ομάδα Τζιτζικώστα.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.