Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Παύση διαπραγματεύσεων εν όψει Ουάσιγκτον

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 02:11
UPD:02:32
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα ο κύκλος διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο. Ύστερα από 6,5 ώρες συζητήσεων, οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποφάσισαν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.
Νέο ορόσημο το Eurogroup της 22ας Απριλίου
Στόχος, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι να επιστρέψουν στην Αθήνα την επόμενη Δευτέρα για να κλείσουν τη συμφωνία. Νέο χρονικό ορόσημο πλέον είναι η συνεδρίαση του Eurogroup της 22ας Απριλίου. Μέχρι τότε, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό, το ζητούμενο είναι να έχει υπογραφεί το λεγόμενο stuff level agreement.
Ολόκληρη η δήλωση Τσακαλώτου:
Αποφασίστηκε σήμερα ότι θα έχουμε παύση των συζητήσεων για να μεταβούμε όλοι στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Συμφωνούν και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση ότι υπήρχε πρόοδος στα θέματα που χρειάζεται για να φτιάξουν ένα ισχυρό πακέτο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και άρα θα επιστρέψουν αμέσως μετά τη Σύνοδο για να τελειώσει αυτή η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου. Θα καταλήξουμε στο stuff level agreement λίγο πριν το Eurogroup. Υπήρχε πρόοδος σε πολλά μεγάλα θέματα αλλά επειδή υπάρχουν και πολλά μικρά θέματα τα οποία δεν είχαμε καιρό να τα συζητήσουμε, δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε στο stuff level agreement σε αυτή τη φάση.
Πριν από τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, είχε προηγηθεί τρίωρη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό με κυρίαρχο θέμα την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Πηγές προσκείμενες στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, μιλούσαν για πρόοδο και στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς όμως να προκύψει οριστική συμφωνία και σε αυτό το θέμα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.