Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ιερώνυμος: Να μην είναι ταξίδι φιγούρας η επίσκεψη του Πάπα...

Ιερώνυμος: Να μην είναι ταξίδι φιγούρας η επίσκεψη του Πάπα

«Η πράξη αυτή είναι από μόνη της ένα μήνυμα», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, εν όψει της ιστορικής συνάντησης των προκαθήμενων της Ορθόδοξης και...
της Καθολικής Χριστιανικής Εκκλησίας το Σάββατο στη Λέσβο.

«Η πατρίδα μας είναι σε πολύ δύσκολη θέση», εξηγεί στο «Έθνος», ο Αρχιεπίσκοπος.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα, την οικονομική πορεία της χώρας, την ανάπτυξη η οποία είναι σχεδόν μηδαμινή και σαν να μην έφτανε αυτό, αυτήν τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε και το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Είναι δύσκολο πρόβλημα. Θα περίμενε κανείς η Ευρώπη να είναι πιο ευαισθητοποιημένη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί έχει μεγάλη ευθύνη γι όλα αυτά που γίνονται.

Επομένως, μέσα στα όπλα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε εμείς, είναι η ευαισθητοποίηση, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και του κόσμου. Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό; με έναν λόγο χωρίς να έχει πολιτικές ρίζες μέσα και σκοπιμότητες. Νομίζω ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι σε θέση αυτό να το πετύχουν», τονίζει.

Σχολιάζοντας το ταξίδι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας σημειώνει: Να μην είναι ένα ταξίδι φιγούρας και μεγαλοπρεπών επισκέψεων. Να είναι ένα λιτό ταξίδι, όπου ο Πάπας θα έρθει για τρεις ώρες στον προσφυγικό καταυλισμό και στη συνέχεια οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες θα φάμε με τους πρόσφυγες και θα πούμε δύο λόγια ο κάθε ένας μας. Είναι μια συμβολική παρουσία, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς τα έθνη και τους ηγέτες τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούμε για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.