Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς ΠΓΔΜ: Δεν έχετε θέση ούτε στην Ε.Ε. ούτε στο ΝΑΤΟ

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη πραγματικής ευρωπαϊκής ενοποίησης και εμβάθυνσης των θεσμών της ΕΕ ώστε να μπει ένα τέλος «σε αυτό το μεγάλο δημοκρατικό έλλειμμα που εμφανίζει σήμερα η ΕΕ» και εξέφρασε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η πορεία της ΕΚΤ «ώστε να αποτελέσει πραγματική κεντρική τράπεζα και να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους που είναι κοινή στην Ευρώπη».
Από την πλευρά του, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα εξέφρασε τη θέληση της χώρας του για στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα και υπογράμμισε αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξασφαλίσει τη διεθνή προστασία των προσφύγων.
«Ωστόσο θα πρέπει αυτό το βάρος να διαμοιραστεί ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μία χώρα όπως η Ελλάδα η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και λόγω εγγύτητας δέχεται μεγαλύτερες προσφυγικές ροές θα αναλάβει αυτό το βάρος, πρέπει να το μοιραστούμε», τόνισε ο κ. Κόστα.
«Φυσικά η απάντηση δεν είναι το κλείσιμο των συνόρων καθώς παραβιάζει μία από τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ που είναι η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων» πρόσθεσε  ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, υπογράμμισε ότι “η λύση για την ευρωζώνη δεν είναι να συνεχίσουμε προγράμματα τα οποία έχουν ήδη αποδειχθεί ότι δεν έχουν αποτελέσματα τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία. Στόχος θα πρέπει να είναι να ολοκληρώσουμε την οικονομική και νομισματική Ένωση μέσα από πρωτοβουλίες που επιτυγχάνουν την οικονομική σύγκλιση εντός της ΕΕ, εντός της ευρωζώνης, μεταξύ των χωρών μας και των πιο οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών. Πάνω από όλα θα πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας".
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.