Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

«Δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα»


Μάρτιν Σουλτς, Αλέξης Τσίπρας 
 Να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος συμφώνησαν οι Τσίπρας - Σουλτς

Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο.
Η ελληνική πλευρά εκφράζει την ικανοποίησή της για τις συζητήσεις, καθώς, μετά από ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας και τη διαπραγμάτευση υπήρξε κοινός τόπος και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.
Κυβερνητικές πηγές τoνίζουν πως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποδέχθηκε πως δεν υπάρχει ανάγκη για επιπρόστετα μέτρα, αλλά και πως θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση για να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.
Θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στην ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η ανακοίνωση Σουλτς 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς μετά την συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.