Κυριακή 24 Απριλίου 2016

«Καμπανάκι» από Ομπάμα σε Βρετανία για εμπορικές συνέπειες σε περίπτωση Brexit

«Καμπανάκι» από Ομπάμα σε Βρετανία για εμπορικές συνέπειες σε περίπτωση Brexit
Προειδοποίηση προς το Ηνωμένο Βασίλειο πως θα μείνει πίσω όσον αφορά στις εμπορικές του σχέσεις με τις ΗΠΑ αν επιλέξει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Κάποιοι πιστεύουν πως ίσως υπάρξει συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αυτό δεν θα συμβεί τόσο γρήγορα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει πίσω», τόνισε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο.
Και πρόσθεσε: «Επικεντρωνόμαστε στις διαπραγματεύσεις με το μεγάλο μπλοκ», δηλαδή με την ΕΕ: «Οι ΗΠΑ θέλουν ένα Ηνωμένο Βασίλειο που να είναι ισχυρός εταίρος. Και το Ηνωμένο Βασίλειο διαπρέπει όταν συμβάλει σε μια ισχυρή Ευρώπη».

Ο αμερικανός πρόεδρος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη χώρα, ενώ σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Daily Telegraph λίγο μετά την άφιξή του έγραψε ότι «η ΕΕ δεν μειώνει τη βρετανική επιρροή, την αυξάνει».
Από την πλευρά του ο κ. Κάμερον επαίνεσε τη Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ και από την οποία η Μεγάλη Βρετανία θα αποκλειστεί σε περίπτωση εξόδου της από την ΕΕ.
«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να προχωρήσουν (αυτές οι διαπραγματεύσεις), διότι (αυτή η συμφωνία) θα επέτρεπε στις οικονομίες μας να κερδίσουν δισεκατομμύρια και θα αποτελούσε παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.