Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Eγκρίθηκε το νέο καταστατικό της ΝΔ

«Ερήμην» της νεολαίας του κόμματος εγκρίθηκε το νέο καταστατικό της ΝΔ

Με την δια βοής έγκριση του νέου καταστατικού του κόμματος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου της ΝΔ. Το προσχέδιο έγινε κατ΄ αρχήν καθολικά αποδεκτό ενώ κατά τα τη διάρκεια των εργασιών αποφασίστηκαν τροποποιήσεις. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή απουσία εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ, κάτι που ωστόσο για πολλούς θεωρήθηκε αναμενόμενο μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας
Nikos Libertas / SOOC
Αλλαγές έγιναν στο άρθρο 9 που αφορά στη σύγκληση του συνεδρίου και δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.

Αλλαγή έγινε και στο άρθρο 15. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της ΠΕ εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της ΚΟ. Επίσης ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν. Για τη συγκρότηση της ΠΕ αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία συνέδρων και παρατηρητών που μετείχαν στις δέκα θεματικές ενότητες του εργασιών του 10ου Τακτικού Συνεδρίου.

Αυτές αφορούν σε:

• Γραμματεία Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα
• Γραμματεία Αγροτικών Φορέων
• Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων
• Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος
• Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων
• Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης
• Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε.
• Γραμματεία Οργανωτικού
• Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων
• Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων

Στο μεταξύ και σύμφωνα με ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες, διαψεύστηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΑΚΕ – της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, με την πληροφορία αυτή που ακούστηκε να χαρακτηρίζεται «ως έωλη».

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία πολλών νέων προσώπων στις εργασίες του 10ου Τακτικού Συνεδρίου, γεγονός που επιβεβαιώνει απόλυτα πως υλοποιείται η απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για «ανοιχτές πόρτες» και για το άνοιγμα της γαλάζιας παράταξης στην κοινωνία. Στο αντίποδα οι νεολαίοι, ήταν απόντες για τους δικούς τους λόγους.

Αυτονόητο ερώτημα έθεσε υψηλόβαθμο γαλάζιο στέλεχος «πώς να εμφανιστούν μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις εργασίες του 10ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ»;

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.