Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

The day after…

Και κάπως έτσι φτάσαμε να κρεμόμαστε από τα χείλια της Μέρκελ...

Υπό την σκιά της αποκάλυψης των συνομιλιών Τόμσεν-Βελκουλέσκου ξεκίνησε η διαπραγμάτευση, χωρίς να ξέρει κανείς που θα καταλήξει αφού οι....
προθέσεις είναι ο Μάιος να βρει την κυβέρνηση και την χώρα να διαπραγματεύονται με «άδεια ταμεία», χωρίς την επόμενη δόση και υπό την απειλή αδυναμίας πληρωμών ή κίνδυνο χρεοκοπίας.

Για μια ακόμη φορά ότι οι διαδικασίες υπονομεύονται με τις προθέσεις να αμφισβητούνται, πλέον φανερά. Και σε αυτή την περίπτωση πλέον ο εχθρός βγάζει μάτι. Γιατί μην μπερδεύεστε, ο Τόμσεν και η Βελκουλέσκου, δουλεύουν για τα συμφέροντα ενός οργανισμού που σαν στόχο έχει την οικονομική εκμετάλλευση των αδυνάτων προς όφελος των δυνατών, δηλαδή την εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας προς όφελος της ολιγαρχικής οικονομικής ελίτ.

Και κάπως έτσι φτάσαμε να κρεμόμαστε από τα χείλια της Μέρκελ -η οποία έχει διχάσει την Ευρώπη-, για το τι οδηγίες θα δώσει στις 11 ή 12 Απριλίου, οπότε όλοι οι εμπλεκόμενοι και ο κύριος Τσακαλώτος θα μεταβούν στην Ουάσιγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Την ίδια ώρα ο λαός μεν ξυπνά από τον λήθαργο και βλέπει καθαρά ποιος είναι φίλος του και ποιος ο εχθρός του, αλλά ούτε αυτή την φορά μπορεί να αντιδράσει σε υπέρ το δέον ασύμμετρες καταστάσεις...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.