Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλαδικές : Κείμενο Παπανούτσου για τη φιλία


Με κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι...
στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Ευάγγελος Παπανούτσος γεννήθηκε το 1900 στον Πειραιά. Σπούδασε στα πανεπιστήμια Αθηνών, Βερολίνου, Τυβίγγης και Παρισίων. Διετέλεσε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας, του γερμανικού Πανεπιστημίου της Τυβίγγης.

Υπηρέτησε την εκπαίδευση από το 1920, και ως εκπαιδευτικός πέρασε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, έως ότου (μετά την απελευθέρωση της χώρας) διορίστηκε γενικός διευθυντής και αργότερα (1950 και 1963) γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας. Δίδαξε επί 20 χρόνια φιλοσοφία, ψυχολογία και παιδαγωγικά στον μορφωτικό σύλλογο Αθήναιον.

Ολόκληρο το θέμα της Νεοελληνικής γλώσσας στις Πανελλαδικές
από newsbeast.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βατό το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας...



Με Ευάγγελο Παπανούτσο και την αξία της φιλίας έκαναν πρεμιέρα οι 103.000 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, που διεκδικούν μια θέση...
στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το κείμενο από το δοκίμιο του Παπανούτσου πάνω στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές κρίνεται βατό και κατανοητό, ενώ προσιτά χαρακτηρίζονται και τα θέματα. Ειδικότερα, η άσκηση κατανόησης του κειμένου χαρακτηρίζεται βατή, ενώ «κλασικές» για τους διαβασμένους υποψήφιους είναι οι ερωτήσεις θεωρίας και οι λεξικολογικές ασκήσεις. Τα δύο ερωτήματα της έκθεσης δεν πρέπει να αιφνιδίασαν τους υποψήφιους, αναφέρουν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές.

Τα θέματα ήταν κοινά τόσο για τους υποψήφιους του νέου συστήματος (είναι οι περισσότεροι και εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα) όσο και για εκείνους του παλιού (εξετάζονται σε έξι ). Οι θέσεις που διεκδικούν οι 103.366 υποψήφιοι είναι 69.985.


Αύριο, Τρίτη, μπαίνουν στη μάχη με το ίδιο οι μαθητές των επαγγελματικών λυκείων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και των αθλημάτων στα ΤΕΦΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.