Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης
Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης

  
 
Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκου ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που φέρεται να έλαβε για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος με την εταιρία «Hospitalia International».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται,υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα.
Συγκεκριμένα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, Γεωργία, που επίσης απολογήθηκε σήμερα, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα ποσά που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές δεν αντιστοιχούν σε αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο καθώς και ότι προέρχονται από την
οικογενειακή περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη.  
Μάλιστα, επικαλέσθηκαν ότι μέρος των χρημάτων αποτελούσε αμοιβή του δικηγόρου Αθήνας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση.
Διαφορετική ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι δικαστές για τη σύζυγό του, Γεωργία Μαρτίνη, που επίσης απολογήθηκε σήμερα. Η κατηγορούμενη για την ίδια αξιόποινη πράξη, αφού αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους:
- καταβολή εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ
- απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
- υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.