Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μάξιμου: Όσοι παίζουν τα ρέστα τους στο αδιέξοδο, θα αντιληφθούν σύντομα πως έχουν χάσει

tvxs.gr 22:29 | 03 Μάιος. 2016
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει του eurogroup της 9ης Μαΐου και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Από την κυβέρνηση εκφράζουν την ικανοποίησή τους τόσο για τα νέα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Κομισιόν και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από τις θετικές δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί και Ντόναλντ Τουσκ και από την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές "οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά".
Σχετικά με το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β εξάμηνο του 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζουν ότι  "οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης". Παράλληλα σημειώνουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.
Καταλήγοντας αναφέρουν ότι "διαπιστώθηκε η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία. Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.