Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ...



Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ...
στην Κωνσταντινούπολη.
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν η πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, αλλά και η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εν όψει του αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.
Υπενθυμίζεται ότι στις 18.00 ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, στη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει τη σημασία της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει στην αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη συνέχιση της ελληνοτουρκικής συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου η συμφωνία να λειτουργεί και να αποδίδει.
Πέραν του ζητήματος της συμφωνίας, θα συζητηθούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας και παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, θα αναφερθεί και σε τομείς ελληνοτουρκικής συνεργασίας, σε συνέχεια του πρόσφατου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο. Επιπλέον, στη συνάντηση θα συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.