Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr 20:41 | 30 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:46 | 30 Μάιος. 2016
1. Τις κόκκινες γραμμές περιγράφει με επιστολή του προς τους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δείτε ποια προαπαιτούμενα δεν θα υλοποιήσει η ελληνική πλευρά. 
2. Στο 24% το ΦΠΑ από την Τετάρτη - Τί ακριβαίνει, ποιοί επηρεάζονται. Πώς θα γίνει η παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις. Δείτε επίσης πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές στα διόδια μετά την αύξηση του ΦΠΑ. 
3. New York Times κατά των Ευρωπαίων για το ελληνικό πρόγραμμα: Παράλογες απαιτήσεις, λάθος πρόγραμμα, κενές υποσχέσεις
4. Τη στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παρουσιάζει ο (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) ESM σε αναλυτικό σημείωμα που εξέδωσε.
5. Η αύξηση του ΦΠΑ είναι «οικονομική ανοησία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ωστόσο υποστήριξε πως δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση, λόγω της φοροδιαφυγής και της υστέρησης των εσόδων του ελληνικού κράτους.
6. Η μάχη εξαγοράς της Monsanto από τη Bayer είναι το top επιχειρηματικό - και όχι μόνον - θρίλερ των ημερών. Και τώρα το ερώτημα είναι: Θα χρηματοδοτήσει ο Ντράγκι την… εξαγορά της Monsanto;
7. Με τα μαθήματα των Λατινικών και της Χημείας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές. Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στο tvxs.gr
8. Το ελβετικό χωριό Oberwil - Lieli θα έπρεπε να δεχτεί μόλις δέκα πρόσφυγες. Όμως οι πλούσιοι κάτοικοί του αποφάσισαν με δημοψήφισμα ότι δεν θα δεχτούν ούτε έναν. Αντί αυτού προτιμούν να πληρώσουν πρόστιμο 262.000 ευρώ. 
9. Πόσες εργατοώρες κοστίζει ένα iPhone ανά τον κόσμο; Δεν είναι τόσο πολύ η τιμή του τηλεφώνου, αλλά οι μισθοί αυτών που θέλουν να το αποκτήσουν που κάνει τη διαφορά.
10. Το Καραβάνι της Χαράς, μια κίνηση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και το Fortress Europe, μια ταινία Ελλήνων μαθητών που αποφάσισαν να δώσουν ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έρχονται στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην εκδήλωση «Solidarity in Αction» που διοργανώνει η Ομάδα της Ευρωαριστεράς ύστερα από πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου. 

Γελοιογραφία του Κύρ από το i-kyr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.