Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα (Σε τίτλους)



 tvxs.gr 21:48 | 04 Μάιος. 2016
1. Καθαρό μήνυμα ότι για να κλείσει η αξιολόγηση απαιτείται συνολική συμφωνία, τόσο στο βασικό πακέτο μέτρων των 5,4 δις ευρώ όσο και στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους (δηλαδή, και στον μηχανισμό για τα «προληπτικά μέτρα»), στέλνει το Eurogroup εν όψει της έκτακτης συνόδου των υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα.
2. Εκτεταμένες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους αλλά και έμμεσες μειώσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων των 5,4 δις ευρώ που έχει ήδη «κλειδώσει» μεταξύ Αθήνας και δανειστών. Αναλυτικά όλα τα μέτρα. 
3. Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί παρά την αβεβαιότητα, αναφέρει σε έκθεσή της η αμερικανική επενδυτική εταιρία Morgan Stanley που μάλιστα προτείνει στους επενδυτές της την αγορά κρατικών ομολόγων.
4. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επισήμως προς τις χώρες της Ε.Ε. την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη μετά τις 30 Ιουνίου 2016.
5. Τελείως απομονωμένο φαίνεται πως είναι το ΠΑΣΟΚ από την «οικογένεια» των Σοσιαλιστών - Δημοκρατών της Ευρώπης. Αυτό υποστηρίζουν πηγές από το S&D που μιλούν στο euractiv.com και δηλώνουν ντροπιασμένες από τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.
6. Με αφορμή τα 75 χρόνια από την ιστορική Μάχη της Κρήτης, σταθμό στην πορεία του Β Παγκοσμίου Πολέμου, θύματα της βαρβαρότητας και των διώξεων που υπέστησαν οι Κρητικοί από τους ναζί, εκπρόσωποι των μαρτυρικών χωριών, ιστορικοί και πανεπιστημιακοί παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. 
7. Μερικοί από τους πλουσιότερους, ευφυέστερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο είχαν ένα μήνυμα να μεταφέρουν καθώς συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν επείγοντα παγκόσμια θέματα: «Τα ρομπότ έρχονται!».
8. Σε μια ιστορική απόφαση προχώρησε το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας. Αθώωσε έναν άστεγο άντρα που έκλεψε λίγο τυρί και αλλαντικά. Το δικαστήριο έκρινε πως η κλοπή μικρής ποσότητας φαγητού από έναν πεινασμένο άνθρωπο δεν είναι έγκλημα. 
9. Μια ολόκληρη λεωφόρος στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, αποκλείστηκε, ώστε να περπατήσουν σε αυτή τα ακριβοπληρωμένα μοντέλα του οίκου Chanel. Η «απόβαση» και η πασαρέλα στη χώρα του Φιντέλ. 
10. Η Greenpeace καλεί τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές και ευρωβουλευτές να πάρουν θέση ενάντια στην TTIP και CETA, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα θα πληγεία ανεπανόρθωτα από την εφαρμογή της TTIP, ειδικά στον αγροτικό τομέα».

EXTRA
Διαβάστε επίσης για μια γυναίκα που στάθηκε μόνη της μπροστά στους ναζί υψώνοντας τη γροθιά της. Μάθετε για τον Σάχερ και τη Ρουσάγια που παντρεύτηκαν στο λασπότοπο της Ειδομένης και διαβάστε το αφιέρωμα του Γιώργου Ρούσσου για τον σπουδαίο Έλληνα κινηματογραφιστή Αλέξη Δαμιανό. 
* Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού για το Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.