Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

"Έφυγε" ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος ΠαναγιωτακόπουλοςΠέθανε σήμερα στίς 2 μετά το μεσημέρι, σε ηλικία 66 ετών, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, από ανακοπή καρδιάς, στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, γνωστός με το προσωνύμιο «συγκεντρωσιάρχης», άφησε την τελευταία του πνοή στις 2:00 το μεσημέρι, μετά από επιπλοκή που προκλήθηκε από χρόνιο αιματολογικό πρόβλημα.
Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ήταν παντρεμένος με τη καθηγήτρια Σοφία Ζαφειρίου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Θανάση και την Αλεξάνδρα.
 
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης, μιάς από τίς μεγαλύτερες οργανώσεις τού κινήματος στήν Αθήνα πού ήταν γνωστή γιά τή σημαντική προσφορά της στούς Δημοκρατικούς αγώνες τής πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου.

Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.
Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε ποτέ δίπλα από τον Ανδρέα Παπανδρέου: Ήταν ο άνθρωπος πίσω από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης». 
Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού.
Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε από το Κίνημα λόγω πολιτικής διαφωνίας.
                                                                                              ***
Όσοι εγνώριζαν τό Γιώργο Παναγιωτακόπουλο έχουν νά λένε γιά τήν ιδεολογική του καθαρότητα καθώς καί γιά τό μοναδικό ήθος καί τήν ακεραιότητα πού τόν διέκρινε σέ όλη τήν πολιτική διαδρομή του. 
Ήθος πού δέν τού επέτρεψε νά διάγει "βίον ανέμελο καί τρυφηλό".
  
Καλό ταξίδι Γιώργο... 
  Δ.Ν.Α.  

 ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Συλλυπητήρια από Φ. Γεννηματά
Τη λύπη της για το θάνατο του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που «ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ», εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Πιστός στο Κίνημα, δεν ζήτησε και δεν διεκδίκησε τίποτα άλλο εκτός από την ισχυρή του παρουσία και επίδραση στην φυσιογνωμία και  ταυτότητα του Κινήματος», σημείωσε η ίδια.
«Έφυγε σήμερα και ένα κομμάτι της ψυχής μας», είπε χαρακτηριστικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.