Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Μήνυμα του ΚΚΕ για την «Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης»...

Μήνυμα του ΚΚΕ για την «Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης»

«Η 9η Μάη ήταν και θα είναι η ημέρα - ορόσημο της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε πείσμα όλων όσοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί, οι νεότερες γενιές την ...

Αντιφασιστική Νίκη και κυρίως τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν απ' αυτήν» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα 71 χρόνια από την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, θυσιάστηκαν και έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό «'Αξονα» Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Επίσης το ΚΚΕ αποτίει φόρο τιμής στην δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων και εκφράζει την υπερηφάνειά του για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων, που είχαν, όπως τονίζει, ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οξύνθηκαν στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι τη Γερμανία μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ, στο Λένινγκραντ, μέσα στο Βερολίνο, απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας» υποστηρίζει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Σήμερα, 71 χρόνια μετά απ' το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, με «μήλο της έριδος» τις πηγές και τους δρόμους ενέργειας. Αυτό αποδεικνύεται απ' τους δεκάδες τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους, απ' τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με θύματα τους λαούς και με χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους. Επομένως, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου πολέμου, με εμπλοκή και της Ελλάδας»...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.