Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Επ' αόριστον «λουκέτο» στα δύο μεγάλα εμπορικά λιμάνια


κρουαζιερόπλοιο Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις δεν επηρεάζουν τον κλάδο της ακτοπλοΐας | Λιμενικό Σώμα
Προχωρώντας στο «πλέον κρίσιμο αγώνα στη μεγάλη αγωνιστική τους ιστορία» οι εργαζόμενοι στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ, Ένωση Λιμενεργατών και Ένωση Εποπτών-Αρχιεργατών) ξεκινούν την Πέμπτη 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κλείνοντας αρχικά τα εμπορικά λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ προειδοποιούν ότι θα ακολουθήσουν κινητοποιήσεις και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας. Βασικό αίτημα των εργαζομένων η κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στα λιμάνια μετά τις ιδιωτικοποιήσεις τους.
PDF iconΗ ανακοίνωση των εργαζομένων
Την ίδια ώρα η Διεθνής Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ) με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ζητά την «άμεση και δραστική παρέμβασή του προς την κατεύθυνση λήψης των αναγκαίων μέτρων, ώστε να ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν τα λιμάνια Πειραιώς και Θεσσαλονίκης σε ομαλούς ρυθμούς λειτουργίας και ανάπτυξης». Ταυτόχρονα απευθύνουν έκκληση προς την διοίκηση και τα μέλη της ΟΜΥΛΕ, προκειμένου να επανεκτιμήσουν και να επανακαθορίσουν τις θέσεις τους.
PDF iconΗ ανακοίνωση της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης
Εξάλλου, την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΟΛΠ στον Πειραιά πανλιμενική συγκέντρωση, ενώ την Πέμπτη πρώτη ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων τους διοργανώνουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες κινητοποιήσεις δεν επηρεάζουν τον κλάδο της ακτοπλοΐας.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.