Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα Σε τίτλους

22:35 | 27 Μάιος. 2016
tvxs.gr
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα και άυριο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Διαβάστε όλες τις εξελίξεις όπως τις κάλυψε το tvxs.gr:
Ο Πούτιν επιστρέφει στην Αθήνα, εννιά χρόνια μετά...
Με «στρατιά» επιχειρηματιών ο Πούτιν στην Αθήνα - Ποιές συμφωνίες θα υπογράψει
Πάνω από δύο ώρες η συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν
• Η επίσκεψη Πούτιν μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Πούτιν: Η συγκυρία είναι δύσκολη αλλά υπάρχουν προοπτικές
• Πούτιν: Με την Ελλάδα έχουμε βαθιές, παλιές, πνευματικές σχέσεις
Τσίπρας στο Sputnik: Η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο του 2016
Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας από το 1993 έως σήμερα
Τα αλλόκοτα πορτρέτα του Βλαντιμίρ Πούτιν

2. Τρία μικρά – αλλά πολιτικά αιχμηρά – κεφάλαια και μία γκρίζα ζώνη παραμένουν ανοιχτά για να εκπληρωθούν και οι τελευταίες απαιτήσεις των δανειστών και να εκταμιευθεί η δόση, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup. Πρόκειται για το Ελληνικό, τα κόκκινα δάνεια με εγγυήσεις του Δημοσίου και τη νομική ασυλία της διοίκησης του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, ενώ τριβές και αιτήματα πρόσθετων διευκρινίσεων έχει πυροδοτήσει και το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός την Κυριακή στη Βουλή.
3. (Πολιτική) ανασύνταξη, (κοινωνική) ανάταξη, (οικονομική) ανάκαμψη: Ο τριπλός άξονας της κυβερνητικής φυγής προς τα εμπρός μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης έχει ήδη χαραχθεί, το σύνθημα τέλους της «μακράς διαπραγμάτευσης» δόθηκε από το Μαξίμου μαζί με εκείνο της έναρξης της «αποτελεσματικής διακυβέρνησης», και το ανοιχτό πολιτικό ερώτημα είναι ένα: Με την... ίδια κυβέρνηση ή με άλλη;
4. H ιστορία των πλαστών πτυχίων από ιδιωτικά ΤΕΕ επανήλθε στο προσκήνιο με την απόφαση Φίλη να δρομολογήσει εξετάσεις για να πιστοποιηθεί η επάρκεια ή μη των κατόχων των συγκεκριμένων τίτλων σπουδών. Τι ακριβώς έχει συμβεί;
5. Πρώτη στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Σκάι. Εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» παραμένουν, όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, που συγκεντρώνουν αμφότερα 2%, πίσω από τη νεοϊδρυθείσα «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου που θα ψήφιζε το 2,5%.
6. Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο αρχαιολόγος δρ. Κώστας Σισμανίδης, χθες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωσή του για το ταφικό μνημείο στα Αρχαία Στάγειρα για το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανήκει στον Αριστοτέλη. «Ο Βενιζέλος μου έκοψε τη χρηματοδότηση επειδή ήμουν αντίθετος στην εξόρυξη χρυσού».
7. Νέο ναυάγιο υπερφορτωμένου με πρόσφυγες και μετανάστες αλιευτικού σημειώθηκε ανοιχτά της Λιβύης, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές. Πρόκειται για το τρίτο ναυάγιο μέσα σε τρεις ημέρες και για άλλη μια φορά εκφράζονται ανησυχίες για μεγάλο αριθμό αγνοούμενων.
8. Ένα βήμα πίσω έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι της Γαλλίας που διαμαρτύρονται για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, κηρύσσοντας την άρση του αποκλεισμού των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της χώρας. Ο αγώνας τους κόντρα στο νέο νομοσχέδιο που απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις δεν σταματά όμως, καθώς παραμένουν στις επάλξεις, προαναγγέλοντας νέες μεγάλες κινητοποιήσεις. Ανυποχώρητος για τη μεταρρύθμιση εμφανίζεται στον αντίποδα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
9. Το «έγκλημα» τους; Κάποιος έκανε ένα πάρτι αποφοίτησης κι εκείνοι πήγαν. Η τιμωρία τους; Ενενήντα εννέα χτυπήματα με μαστίγιο για τον καθένα… προς παραδειγματισμό. Τόπος του «εγκλήματος»; Το Ιράν.
10. Σπάει τα ρεκόρ φέτος ο ελληνικός τουρισμός, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων στη χώρα μας, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων καταγράφεται αύξηση 7,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τον απόλυτο αριθμό των αφίξεων στο διάστημα του Ιανουαρίου-Απριλίου να διαμορφώνεται σε 1,64 εκατομμύρια τουρίστες από 1,52 εκατομμύρια τουρίστες, πέρυσι.
* Σκίτσο του Γιώργου Μιτίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.