Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Αξιωματούχος Κομισιόν: Έχουμε συμφωνία για το πρώτο πακέτο μέτρων

Συμφωνία
tvxs.gr 14:20 | 13 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 15:41 | 13 Μάιος. 2016
Μας πήρε καιρό αλλά έχουμε συμφωνία για το πρώτο πακέτο μέτρων, δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Bloomberg αξιωματούχος των Βρυξελλών.
Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για 18 προαπαιτούμενα ―17 prior actions συν ο προληπτικός μηχανισμός― πριν από την καταβολή της δόσης.
Τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή μέσα στις επόμενες 10 ήμερες, πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου, για να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης.
H ίδια πηγή έκανε σαφές ότι δεν έχει αποφασιστεί το ποσό της δόσης. «Συνδέεται με το πότε θα λήξει η 2η αξιολόγηση» είπε.
Εξήγησε ότι αν η επόμενη αξιολόγηση αποφασιστεί να κλείσει τον Οκτώβριο θα απαιτηθούν σίγουρα 6,7 δισ. ευρώ για πληρωμή δανείων και ένα επιπλέον ποσό για αποπληρωμή οφειλών προς ιδιώτες που φτάνουν σε 4 δισ. ευρώ περίπου.
Επίσης, έδωσε έμφαση στην πολλή δουλειά που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες. «Οι ελληνικές αρχές δεν κάθονταν μην κάνοντας τίποτα» είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τα περσινά προαπαιτούμενα αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Επεσήμανε ακόμα, ότι πρέπει να ελεγχθούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που ψηφίστηκαν στην Ελλάδα. 
Κατά τον ίδιο, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών. «Τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να οριστικοποιηθούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος» συμπλήρωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.