Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα (Σε τίτλους)

20:53 | 10 Μάιος. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. Eνας συμβιβασμός εκατέρωθεν «μη ήττας», μια τυπική ευρωπαϊκή ανακωχή, κι ένα ακόμη ανοιχτό – έστω και κοινωνικά αιματηρό – πολιτικό στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα: Η χθεσινή «προσυμφωνία» με τους δανειστές στο Eurogroup δεν έφερε τη ριζοσπασπιστική υπέρβαση, διέσωσε όμως τον ζωτικό πολιτικό χώρο που είχαν ανάγκη αμφότερες οι πλευρές. Ως βήμα «σημαντικής προόδου στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» χαρακτήρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup. Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Eurogroup με την οποία «επισφραγίστηκε μια θεμελιώδης αλλαγή της εικόνας για τη χώρα» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο ο Πάνος Καμμένος προσήλθε με ένα δώρο για τον πρωθυπουργό. Δύο γραβάτες, μια και η συζήτησε για το χρέος ξεκίνησε.
2. Το «προοίμιο συμφωνίας» στο χθεσινό Eurogroup βάζει τέλος στα σενάρια για νέο θερινό θρίλερ με τους δανειστές και, μαζί, διαγράφει οριστικά και τις όποιες επιδιώξεις ή εισηγήσεις για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα Τσίπρα έχει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης – ένας ανασχηματισμός που, ουσιαστικά, έχει προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό από τον περασμένο Σεπτέμβριο κιόλας και επιβεβαιώθηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο πριν από το Πάσχα.
3. Με αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους Ελλήνων που περιλαμβάνονται στα Panama Papers και εξειδικευμένα, πλέον, αιτήματα δικαστικής συνδρομής, τόσο στις Αρχές του Παναμά, όσο και στις κυπριακές Αρχές, εντατικοποιούν τις έρευνές τους οι οικονομικοί εισαγγελείς. Σε μία πρώτη αντίδραση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και η σύζυγός του Ευτυχία Κουτσουρέλη των οποίων τα ονόματα περιλαμβάνονται στα Panama Papers, σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι όλες οι δραστηριότητες που αναφέρονται σε αυτά έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές.
4. Σχεδόν οι μισοί πολίτες σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως θα κάνει η Μεγάλη Βρετανία τον Ιούνιο.
5. Με το μάθημα της έκθεσης ξεκινούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαβάστε το πρόγραμμα και τις οδηγίες του υπουργείου για τις Πανελλαδικές.
6. Έναν νεκρό και τρεις τραυματίες άφησε πίσω του ο άνδρας που επιτέθηκε νωρίς το πρωί με μαχαίρι σε επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό του της πόλης Grafing κοντά στο Μόναχο. Τοξικοεξαρτημένος και με ψυχολογικά προβλήματα είναι τελικά ο δράστης της επίθεσης.
7. Οι Podemos συμμαχούν με την Ενωμένη Αριστερά για τις νέες βουλευτικές εκλογές της 26ης Ιουνίου στην Ισπανία.
8. Η γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών Reebok παρουσίασε μια ειδική έκδοση γνωστού αθλητικού παπουτσιού της για την 68η επέτειο της «Ημέρας Ανεξαρτησίας» του Ισραήλ. Πάνω στο παπούτσι αναγράφεται «Ισραήλ 68» και σύμφωνα με την Jerusalem Post η πώληση  των συλλεκτικών μοντέλων θα πραγματοποιηθεί μέσω της σελίδας της Reebok στο Facebook.
9. Αν ονειρεύεστε να ζήσετε το δικό σας παραμύθι τότε ίσως πρέπει να μετακομίσετε στο χωριό Giethoorn. Είναι γνωστό ως η «Βενετία της Ολλανδίας» και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς πρόκειται για ένα χωριό που δεν έχει δρόμους
10. Τζούντιθ Μπάτλερ, η γυναίκα που σημάδεψε τη σύγχρονη φεμινιστική θεωρία σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο tvxs.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.