Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Σάλλας: Να γίνει πανστρατιά επιχειρηματιών και πολιτικών για την έξοδο από την κρίση

O πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς στο «Βήμα της Κυριακής»

sallas
Η διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δημιουργεί προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση, εκτιμά ο Μιχάλης Σάλλας. 
Ο πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Αναγνωρίζει ότι η συμφωνία έρχεται με βαρύ τίμημα, αλλά θεωρεί ότι με την επίτευξή της δημιουργούνται προϋποθέσεις για αλλαγή κλίματος στην οικονομία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία πλήττουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες και πως ο λαός σηκώνει το βάρος. Ωστόσο, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση της εξυγίανσης», σημείωσε, αναφέροντας ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό και τα ελλειμματικά ταμεία, τα οποία θα κατέρρεαν αν δεν λαμβάνονταν μέτρα.
Ο κ. Σάλλας θεωρεί εφικτούς τους στόχους του προγράμματος για τα πρωτογενή πλεονάσματα την τριετία 2016-18, «αρκεί να ανασκουμπωθούμε όλοι και να ξαναβάλουμε μπροστά την οικονομία και την αγορά».
Τονίζει όμως ότι για να υλοποιηθεί η συμφωνία, η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχθεί όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα που «είναι υποχρεωμένο να κάνει κτήμα του τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία», αλλά από όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις ηγεσίες τους. «Αναμφίβολα, η κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Ομως, είναι ευθύνη και των κοινωνικών ομάδων να βοηθήσουν. Η οικονομική ελίτ, η επιστημονική, η πολιτιστική, ακόμη και η δημοσιογραφική θα πρέπει να συνδράμουν στην προσπάθεια», τόνισε.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.