Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ρουμπίνι: Η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί...

 Ρουμπίνι: Η Ελλάδα θα αναβαθμιστεί μόλις κλείσει η αξιολόγηση

μόλις κλείσει η αξιολόγηση...

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αναλύτρια της Roubini Global Economics, Paulina Argudin αναφέρει ότι η χαμηλή ανάπτυξη, η αύξηση του δημοσίου χρέους, η έλλειψη δημοσιονομικού περιθωρίου, οι θεσμικοί και πολιτικοί περιορισμοί, απειλούν την ...
πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, καθιστώντας τη Γαλλία μια πιθανή υποψήφια για υποβάθμιση της αξιολόγησης.

Η εκτίμηση του Roubini υποστηρίζει ότι τα θεμελιώδη της Γαλλίας είναι σύμφωνα με την αξιολόγηση του Α-, τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από τον μέσο όρο μεταξύ των βασικών οίκων αξιολόγησης.

Ο Roubini αναμένει μια κίνηση σε επίπεδο αξιολόγησης, να έρθει στους επόμενους 12 μήνες. Εάν υπάρξει υποβάθμιση, οι αποδόσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν.

Επίσης, στο report επισημαίνεται ότι το ελληνικό κρατικό ρίσκο έχει υποχωρήσει σημαντικά τον τελευταίο χρόνο, καθώς οι εσωτερικές προσαρμογές των τιμών, η υποτίμηση του ευρώ, έχουν βοηθήσει την οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Το μοντέλο του Roubini προβλέπει αναβαθμίσεις στην αξιολόγηση από τις Fitch ή Moody's στους επόμενους 12 μήνες εάν η Ελλάδα ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση με κάποιου είδους συμφωνία για ελάφρυνση χρέους.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τα ελληνικά CDS και τα οι κρατικές αποδόσεις πιθανώς θα υποχωρήσουν. Εάν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί ομαλά, ο Roubini αναμένει μεταβλητότητα του ευρώ, και αναβίωση των φόβων για Grexit...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.