Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το τσαντισμένο editorial των «ΝΕΩΝ» και η χύτρα της κεντροαριστεράς...


Το πιο γλυκά και αληθινά τσαντισμένο editorial – προφανώς γιατί γράφτηκε αυθόρμητα - λόγω της θετικής εξέλιξης των γεγονότων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ...
το τελευταίο 48ωρο (ψήφιση από τη Βουλή ασφαλιστικού, φορολογικού, χωρίς απώλειες και αποτελέσματα γιουρογκρούπ), που αποδίδει με εξαιρετικό τρόπο τα συναισθήματα όλων εκείνων που πίστευαν με παιδική αφέλεια στην αποτυχία της αξιολόγησης και σε μια επανάληψη του περυσινού καλοκαιριού για να επιβεβαιωθεί το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές, φιλοξένησε στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»!

Με απόλυτη διαύγεια ο συντάκτης του κύριου άρθρου της εφημερίδας που αναμφισβήτητα απηχεί τις απόψεις της διεύθυνσης, κατέγραψε με αυθόρμητο τρόπο (για αυτό και διακρίνονται αυθεντικά συναισθήματα) τη δική του (πικρή) αλήθεια για τα γεγονότα… Μια αλήθεια η οποία σε ορισμένα σημεία της φθάνει στον αναγνώστη σαν το λόγο ενός εκνευρισμένου, αλλά επιμελή έφηβου που ενώ πιστεύει ότι τα έχει κάνει όλα τέλεια, στο τέλος η βαθμολογία του είναι μικρότερη από αυτή που προσδοκούσε!

Στη θέση του εκνευρισμένου, αλλά επιμελή έφηβου, θα μπορούσε να είναι ένας συντηρητικός πολίτης που έπεσε θύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και πίστεψε την ανύπαρκτη πρότασή του που καταλήγει σε ένα ακατανόητο αίτημα για εκλογές… Και ξαφνικά διαπιστώνει ότι η «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, βοηθούσης και της συγκυρίας δεν οδηγεί την Ελλάδα σε αδιέξοδο! Επιπλέον, από κει που είχε πιστέψει ότι ο Τσίπρας θα είναι μια θλιβερή και σύντομη παρένθεση, διαπιστώνει (δεύτερο χαστούκι), ότι ο νεαρός γόνος Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνεύει με τον επιπόλαιο αντιπολιτευτικό του λόγο να καταστεί ο νέος Έβερτ της παράταξης!

Χωρίς λοιπόν ο συντάκτης του κειμένου να καταναλώνεται σε αντιπολιτευτικά επιχειρήματα για το δυσθεώρητο ύψος του λογαριασμού… Καταγράφει το νούμερο… Και κατευθείαν (σαν παιδικό γ@μώτο), αποτυπώνει την έκπληξή του για το πόσο τέλεια ήρθαν όλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με ένα κρεσέντο ειρωνείας για τη Σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ, τις φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις και τη διασπασμένη κεντροαριστερά!

Αντί για το κλασικό «την πατήσαμε… μας την έκανε ο Αλέξης… θα μας κάτσει στο σβέρκο ολόκληρη τη τετραετία», προτιμά να διαπιστώσει τις δικές του (πικρές) αλήθειες κουνώντας το δάχτυλο στις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης (που είχαν βάλει ψηλά τον πήχη, υποτιμώντας τις δυνάμεις του Τσίπρα), λέγοντας για παράδειγμα ότι για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρονικά, κυβέρνηση περνάει μέτρα στη Βουλή χωρίς απώλειες! Ότι οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι «ομοούσιοι και αδιαίρετοι», ενώ η αντιπολίτευση και πιο ειδικά η κεντροαριστερά δεν είναι! Επίσης ότι τα λεγόμενα φιλοευρωπαικά κόμματα αφελώς βασίζονται στους ευρωπαίους… Ότι ο Κυριάκος κινδυνεύει από τις αγκυλώσεις της Συγγρού… Για να καταλήξει, αφήνοντας μια χαραμάδα αισιοδοξίας, πριν την πνίξει κι αυτή σε έναν κουβά ειρωνείας σαν τον γκάνγκστερ που κρατά από τα μαλλιά το θύμα του και βουτά το κεφάλι του στο νερό! Προφανώς όμως το κάνει για «θεραπευτικούς» λόγους, αφού αντί για το προσδοκώμενο τελειώνει ο χρόνος του Τσίπρα… Προτιμά το μέχρι να τελειώσει ο Τσίπρας είναι μια ευκαιρία για, «Το προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο… να ετοιμαστεί σε χαμηλή φωτιά σε μια χύτρα όπου όλοι θα σιγοβράζουν στο ζουμί τους»! Ομολογουμένως επικό κλείσιμο!
 
Διαβάστε στη συνέχεια το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ
Το τσαντισμένο editorial των «ΝΕΩΝ» και η χύτρα της κεντροαριστεράς

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.