Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Frankfurter Allgemeine Zeitung : Ο Σόιμπλε μεταφέρει τα βάρη... στο μέλλον...

FAZ: Ο Σόιμπλε μεταφέρει τα βάρη... στο μέλλον

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέτυχε τον διαπραγματευτικό του στόχο στο πρόσφατο Eurogroup, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε δημοσίευμά της, και συνεχίζει:

«Με τους χειρισμούς...
του Γερμανού υπουργού Οικονομικών το Eurogroup ‘φρέναρε’ το ΔΝΤ και μετέθεσε άλλη μια φορά το αίτημά του για αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για το διάστημα μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές. Ο υπολογισμός του Σόιμπλε να κρατήσει εκτός προεκλογικού αγώνα τη διαμάχη αυτή φαίνεται να επιτυγχάνεται και το γερμανικό κοινοβούλιο φαίνεται να υποκύπτει».

Ο Γερμανός σχολιαστής συμφωνεί με την επιχειρηματολογία του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος και υπογραμμίζει:

«Το ΔΝΤ επιχειρηματολογεί δικαίως ότι η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να αποκατασταθεί μόνο εφόσον υπάρξουν ευρείες ελαφρύνσεις εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών. Το αν ονομάζει κανείς αυτές τις ελαφρύνσεις κούρεμα χρέους ή όχι είναι αδιάφορο. Με τους χειρισμούς του Σόιμπλε το Eurogroup αγνοεί αυτή τη διαπίστωση. Ο Γερμανός υπουργός εμφανίζεται ως συνήγορος των φορολογουμένων. Στην πραγματικότητα μεταθέτει απλά τα βάρη τους στο μέλλον – και τα μεγεθύνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.