Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Σημεία ζωής στο Mega

Σε συμφωνία για την άμεση καταβολή ποσού 3.000.000 ευρώ, με παράλληλη δέσμευση να προχωρήσουν το ταχύτερο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της Τηλέτυπος Α.Ε (Mega Channel), φαίνεται ότι κατέληξαν, μετά από νέο κύκλο συνεννοήσεων, οι εμπλεκόμενες στις συζητήσεις πλευρές.
Οι πλευρές που εκπροσωπούν τους μετόχους Στ. Ψυχάρη, Φ. Μπόμπολα και Β. Βαρδινογιάννη καθώς και τον νέο μέτοχο Θ. Φιλιππόπουλο, φέρεται να κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα 3.000.000 ευρώ έναντι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά στα 23 εκατομμύρια.
Παρά το γεγονός ότι η αρχική αυτή συμφωνία δεν συνιστά, επουδενί, την τελική λύση για τον παλαιότερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας, εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την βούληση των μετόχων να καθησυχάσουν τις τράπεζες και να αναζητήσουν βιώσιμη λύση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιχείρηση σημειώνεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού. Κατ’αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.