Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Χιλιάδες επισκέπτες και πλήθος πολιτικών στα «Ποσειδώνια 2016»

Ποσειδώνια
Την έκθεση των «Ποσειδωνίων 2016» στο «Metropolitan Expo» θα επισκεφτεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας συνοδευόμενος από το γ.γ. του υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά, το γ.γ. Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη και τον γ.γ. Αιγαίου Γιάννη Γιαννέλλη- Θεοδοσιάδη.
Στο μεταξύ την Τετάρτη συνεχίστηκε η ροή των επισήμων με την παρουσία της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του βουλευτή και τομεάρχη της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου και της βουλευτή της Ν.Δ. Ολγας Κεφαλογιάννη.
Αφού περιηγήθηκε στην έκθεση συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ. συνομιλώντας με μερικούς από τους 1.850 εκθέτες από ολόκληρο τον κόσμο, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:
 συνέχεια
 «Η ναυτιλία είναι η μεγάλη δύναμη για την ισχυρή Ελλάδα και πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη αλλά και την απασχόληση. Θέλουμε περισσότερα ελληνικά πλοία με ελληνική σημαία και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν σε αυτά και νομίζω ότι το κλειδί είναι η διαβούλευση με ολόκληρο το ναυτιλιακό κλάδο».
Ποσειδώνια
Ο Σ. Κεδίκογλου, τόνισε: «Τα φετινά Ποσειδώνια ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και κάθε πρόβλεψη ανεβάζοντας τον πήχη φέτος ακόμη πιο ψηλά. Μετά τη φετινή επιτυχία το παγκόσμιο ενδιαφέρον θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Η ναυτιλία είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος προβολής της, αλλά και αναζήτησης νέων τρόπων αξιοποίησής της από τα Ποσειδώνια».
Στη συνέχεια, δηλώσεις έκανε η Ολγα Κεφαλογιάννη: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές που εδώ και πάνω από 4 δεκαετίες διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη διοργάνωση μίας εμβληματικής έκθεσης-θεσμού για την παγκόσμια ναυτιλία. Ακόμη και κάτω από τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στην διεθνή ναυλομεσιτική αγορά, τα ελληνόκτητα πλοία δεσπόζουν στις θάλασσες. Η υπεροχή της πατρίδας μας στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία είναι ορατή και στη φετινή διοργάνωση των Ποσειδωνίων. Η μεγάλη γιορτή της παγκόσμιας Εμπορικής Ναυτιλίας προσελκύει και φέτος το ενδιαφέρον σημαντικών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο στην Αθήνα».
Ποσειδώνια
Την έκθεση αναμένεται να επισκεφτούν συνολικά περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες, η οποία πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου και η διοργάνωση της έκθεσης τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, του δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.