Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 για την «Μαρινόπουλος» - (πτώχευση εν λειτουργία)

28.06.2016 : 15:41 
Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 1η Ιουλίου η εκδίκαση προσωρινής διαταγής της αλυσίδας  σουπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»
Επίσης, για τις 16 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση προληπτικών μέτρων, ενώ την ίδια περίοδο πρόκειται να εκδικαστεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.
Οι οφειλές της επιχείρησης ανέρχονται σύμφωνα με έκθεση προς το δικαστήριο, σε 3 δις και στην υπόθεση εμπλέκονται πάνω από 1000 πιστωτές.
Η «Μαρινόπουλος» κατέθεσε, σήμερα Τρίτη, αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Με αυτή την κίνηση η αλυσίδα προστατεύεται από τους πιστωτές της καθώς αναστέλλονται τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του.
Το ζητούμενο βεβαίως είναι τι θα προβλέπει η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρίας προκειμένου η «Μαρινόπουλος» να επανέλθει σε τροχιά βιωσιμότητας
Σχετικό ρεπορτάζ εδώ

ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (γιά τό ίδιο θέμα)
                                                                                        -----------------

Αίτηση για πτώχευση εν λειτουργία από την Μαρινόπουλος ΑΕ...

Αίτηση για το Αρθρο 106Β -πτώχευση εν λειτουργία-  υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία συζητείται το μεσημέρι της Τρίτης στο Πρωτοδικείο.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η αγορά τις τελευταίες ημέρες το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τυχόν κατάρρευση της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συμπαρασύρει εκατοντάδες εταιρείες.
Η κατ' αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύει, κάτι το οποίο εμμέσως υπονοεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Μαρινόπουλος την περασμένη Τετάρτη η οποία κάνει λόγο για «συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες».
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - αυτές που έχουν υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο συμφωνίας αποπληρωμής - προς τους προμηθευτές είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 εκατ. ευρώ -, με αποτέλεσμα πολλές προμηθευτικές επιχειρήσεις προκειμένου να περιορίσουν την έκθεσή τους σε ενδεχόμενο κίνδυνο να έχουν μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις προϊόντων.
Πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής» ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες οι συστημικές τράπεζες απευθύνονται στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος ΑΕ και ζητούν να μάθουν τον βαθμό έκθεσής τους, δηλαδή πόσα χρήματα τους οφείλονται.

Ολη η αγορά με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ένα θρίλερ που δεν είναι απλώς για γερά νεύρα, αλλά στη σημερινή συγκυρία φαντάζει εξαιρετικά τρομακτικό...


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.