Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Είπε ο Σαπέν...

Πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, λέει ο Σαπέν

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι το σημαντικότερο έργο που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξή του στον ελληνικό Τύπο
Menelaos Myrillas / SOOC
«Δεν είναι δική μου δουλειά να εκφέρω γνώμη για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα φορολογικής πολιτικής αλλά εκείνο που μετράει είναι όλοι να καταβάλλουν τα οφειλόμενα σε φόρους», υπογράμμισε ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, «για τη φορολογία, επαναλαμβάνω αυτό που λέω εξαρχής για την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά διέπεται και από την ίδια λογική με τους αγώνες που διεξάγουμε στη Γαλλία, σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο στο θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της φορολογικής βελτιστοποίησης».
 
 Μεταρρυθμίσεις   
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς χαλάρωση των δημοσιονομικών προσπαθειών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα, χωρίς χαλάρωση των προσπαθειών, πρέπει η προσοχή να επικεντρωθεί στην απτή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και στις επενδύσεις που επίσης έχει ανάγκη».
Ο Σαπέν συνέχισε λέγοντας ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου «θα δώσει οξυγόνο και ορατότητα».
Όσον αφορά τον τομέα των επενδύσεων, «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αποτελεί το κλειδί, πέραν των κατατάξεων που μπορεί να διαφέρουν από έτος σε έτος». 

Χρέος
 Η δέσμευση των πιστωτών για αναδιάρθρωση του χρέους είναι ρητή, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα από έναν συνδυασμό εργαλείων που δεν θα περιλαμβάνει «κούρεμα» ενώ επισήμανε ότι «η Γαλλία θα μεριμνήσει για αυτό».
 
Τέλος, πιστεύει ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.