Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

«Άνω τελεία» στη συμφωνία Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

Οι διαδικασίες «σκοντάφτουν» σε σοβαρά νομικά κωλύματα
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 09:43

INTIME NEWS/INTIMEnews
  • Από την έντυπη έκδοση
    Της Δανάης Αλεξάκη
    dalex@naftemporiki.gr
    Στον «πάγο» τοποθετούνται, για την ώρα, οι σχεδιασμοί για τη σύσταση κοινής εταιρείας Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου, γεγονός που δύναται να επιφέρει ντόμινο εξελίξεων, καθώς το συγκεκριμένο deal είναι συνδεδεμένο με το συνολικό σχέδιο για την εξυγίανση του μεγαλύτερου λιανεμπορικού ομίλου.
    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που πρόσκεινται στην αλυσίδα Σκλαβενίτη, «οι διαδικασίες για τη σύσταση της κοινής εταιρείας στον έλεγχο της οποίας θα περιέλθουν 33 υπερμάρκετ “σκοντάφτουν” σε σοβαρά νομικά κωλύματα».
    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι «στον βαθμό που ξεπεραστούν αυτοί οι νομικοί σκόπελοι τότε η πλευρά Σκλαβενίτη προτίθεται να συνεχίσει στην υλοποίηση της συμφωνίας, όπως ακριβώς αυτή είχε ανακοινωθεί, ήτοι με ισόποση συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο των δύο πλευρών».

    Πάντως εάν προχωρήσει η σύσταση της κοινής εταιρείας, αλλαγές στα συμφωνηθέντα φέρεται ότι τελικά θα γίνουν, καθώς το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο από κανένα μέλος ή στέλεχος της Μαρινόπουλος, δεδομένου ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται ότι έχει επισημάνει το εν λόγω θέμα και στις δύο πλευρές.
    Και ενώ η Σκλαβενίτης εμφανίζεται να μην κλείνει τελείως την πόρτα στο συγκεκριμένο deal, οι ίδιες πηγές υποβάθμιζαν τα σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα για μια πιο βαθιά συνεργασία μεταξύ των δύο παικτών ή και πιο ουσιαστικό ρόλο της Σκλαβενίτης στη Μαρινόπουλο, τονίζοντας ότι τέτοια ενδεχόμενα «βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας». Αντίθετα δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, τελικά, η Μαρινόπουλος να αναζητήσει προστασία από τους πιστωτές.
    Συζητήσεις με τις τράπεζες
    Γκρίζα ζώνη, που ενδεχομένως επηρεάζει και τη στάση της Σκλαβενίτης, αποτελούν τα ανεξόφλητα της Μαρινόπουλος, από την πλευρά της οποίας, αργά το χθες το απόγευμα, υπήρξε μια λιτή ανακοίνωση -στην οποία δεν γινόταν καμία αναφορά ως προς το θέμα της κοινής εταιρείας με τη Σκλαβενίτη-, με την οποία μάλλον επιχειρείται η άμβλυνση του αρνητικού κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Για τη Μαρινόπουλος το «παιχνίδι παίζεται ακόμα», με τις τράπεζες να διατηρούν τον πιο καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα του ομίλου.
    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η Μαρινόπουλος βρίσκεται εν μέσω του απαιτητικού και χρονοβόρου εγχειρήματος που στοχεύει στην επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα, το συντομότερο δυνατόν».
    «Παραμένουμε σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζές μας, για την ανάπτυξη ενός συνολικού στρατηγικού πλάνου που θα επιτρέπει στην εταιρεία όχι μόνο να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, αλλά και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας μακροπρόθεσμα βιώσιμης λύσης» συνεχίζει η ανακοίνωση.
    «Αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μας παραμένουν η διασφάλιση των εργαζομένων μας, οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό, που μας στηρίζει σε μια πορεία 54 ετών. Θα επανέλθουμε με σχετικές ενημερώσεις βάσει των εξελίξεων εντός των επόμενων εβδομάδων» τονίζει η εταιρεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.