Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 20:30 | 01 Ιουν. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Με τις ψήφους όλων των κομμάτων εκτός της ΝΔ και της Ένωσης Κεντρώων που ψήφισε παρών εγκρίθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε off shore εταιρείες. «Η ΝΔ μας καλούσε δυο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε, το βάλανε στα πόδια»  δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «δεν είναι δικά μας τα στελέχη στις λίστες και στα Panama Papers». Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις.
2. Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία πως η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευτεί στις 15 Ιουνίου. «Είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης», δήλωσε, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι η εκταμίευση της δόσης είναι «πολύ κοντά». Αργά το βράδυ της Τρίτης επήλθε συμφωνία μεταξύ των δανειστών και της κυβέρνησης για τα θέματα που παρέμεναν ανοιχτά και τη σκυτάλη παίρνει τώρα το EuroWorking Group που συνεδριάζει αύριο.
3. Κι όμως συνέβη κι αυτό! Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του οργανισμού που έχει εφαρμόσει με τον πλέον σκληρό τρόπο το νεοφιλελεύθερο δόγμα, περνώντας ισοπεδωτικά από χώρες ανά τον κόσμο, επικρίνουν τον νεοφιλελευθερισμό! Ίσως πρόκειται για την πρώτη φορά που το ΔΝΤ στρέφεται εναντίον του… ΔΝΤ.
4. Οι σφαγές των Αρμενίων από τους Τούρκους θα αναγνωριστούν την Πέμπτη από τη γερμανική βουλή ως γενοκτονία, παρά τις έντονες τουρκικές αντιδράσεις. Η γενοκτονία των Αρμενίων υπήρξε η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα και αναγνωρίζεται και ως ένας προάγγελος του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος.
5. Εισαγγελική παρέμβαση για τα λουκέτα στο «Athens Ledra» και στην «ΠΥΡΣΟΣ Security», που άφησαν στον δρόμο 150 και 700 εργαζόμενους αντίστοιχα, ζητά το υπουργείο Εργασίας. Όπως καταγγέλλει μάλιστα και στις δύο υποθέσεις υπήρξε δόλια εγκατάλειψη εργαζομένων και δημιουργίας οφειλών προς προς δημόσιους φορείς.
6. Ανοδικές τάσεις στη χρήση διεγερτικών, νέων ψυχοδραστικών ουσιών, φαρμάκων χωρίς ιατρική σύσταση και κάνναβης, καταγράφει η φετινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Επίσης, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πολλά συνθετικά κανναβινοειδή είναι πολύ πιο τοξικά και ευθύνονται για μαζικές δηλητηριάσεις και θανάτους.
7. Δύο προσφυγόπουλα γλίτωσαν από το Αιγαίο αλλά πνίγηκαν σε δεξαμενή στην Πέτρα Ολύμπου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είχαν μπει στον χώρο της δεξαμενής από ανοικτό κομμάτι της περίφραξης και βούτηξαν για να κολυμπήσουν.
8. Σε απόλυτη ισοπαλία φέρνει νέα δημοσκόπηση τους υποστηρικτές της παραμονής και της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για την εφημερίδα The Times, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Μαΐου, φέρνει στο 41% τα δύο στρατόπεδα, στο 13% του αναποφάσιστους και στο 4% εκείνους που δεν θα ψηφίσουν.
9. Κι εκεί που όλοι υποτίθεται ότι θέλουν να σώσουν αυτή τη χώρα, έρχεται ο σκιτσογράφος Γιάννης Αντωνόπουλος (John Antóno), να μας πει κάτι που εκφράζει πολλούς… «Όχι άλλο σώσιµο!». Με όπλο το πενάκι του καταγράφει τη σύγχρονη µνηµονιακή ιστορία, αποτυπώνοντας µε καυστικό κι έξυπνο χιούµορ τα όσα συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
10. Η Μέριλιν Μονρόε, υπήρξε ηθοποιός, τραγουδίστρια, αλλά και μοντέλο, ενώ από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ. Στο αφιέρωμα του tvxs.gr, θα θυμηθούμε την πορεία αυτής της χαμογελαστής κοπέλας που έφυγε τόσο νωρίς, δίνοντας όμως κυρίως βάση, σε όσα συνέβησαν μπροστά από τις κάμερες, καθώς η Μονρόε υπήρξε η ηθοποιός, που ουσιαστικά όρισε αυτό που ονομάζουμε σήμερα "σταρ". Γεννήθηκε σαν σήμερα.
* Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.