Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βρετανία: Θα φύγουμε από την ΕΕ μόνο όταν υπάρξει ξεκάθαρο πλάνο. Σιγά - Σιγά


tvxs.gr 10:03 | 27 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 12:43 | 27 Ιουν. 2016
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν ανακοίνωσε πως το Άρθρο 50 για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ θα ενεργοποιηθεί από την βρετανική κυβέρνηση «μόνο όταν υπάρξει ένα ξεκάθαρο πλάνο».

Σε συνέντευξή Τύπου, μετά την ιστορική απόφαση των Βρετανών μέσω του δημοψηφίσματος για αποχώρηση από την ΕΕ, ο Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε πως «στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ε.Ε., δεσμεύομαι ότι θα διαδραματίσω έναν ενεργό ρόλο».
Παράλληλα εκτίμησε ότι η αβεβαιότητα στις αγορές θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα και παραδέχθηκε ότι το Brexit θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία και τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, τονίζοντας βέβαια, ότι το υπουργείο Οικονομικών και η Bank of England διαθέτουν έκτακτα σχέδια, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να τεθούν επί τάπητος.
«Το Brexit δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήλπιζα, αλλά το σέβομαι» υποστήριξε και υπογράμμισε την ανάγκη η βρετανική οικονομία να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Εν τω μεταξύ τα μηνύματα που στέλνονται από την Ευρώπη είναι πως οι διαδικασίες για αποχώρηση της Βρετανίας από την ένωση θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Στο γρήγορο διαζύγιο αναφέρθηκε τη Δευτέρα και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, υπογραμμίζοντας πως η διαδικασία αποχώρησης θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.
Από τη Γαλλία τονίζεται επίσης πως το αίτημα για άμεση έναρξη των διαδικασιών από τη Βρετανία για αποχώρηση από την ΕΕ αποτελεί «κοινή γραμμή» Παριού και Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.