Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Απολογητική επιστολή Ερντογάν προς Πούτιν

Για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους και τον θάνατο του Ρώσου πιλότου
REUTERS/UMIT BEKTAS
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με επιστολή του στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, εκφράζει τη βαθιά λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία τον Νοέμβριο του 2015.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους αναφέρει ότι συναισθάνεται «από τα βάθη της καρδιάς του» τον πόνο της οικογένειας του Ρώσου πιλότου που έχασε τη ζωή του κατά το περιστατικό.
Η κίνηση, την οποία η Ρωσία θεωρούσε προαπαιτούμενο για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, έρχεται μετά τη μεγαλύτερη κλιμάκωση στις διμερείς σχέσεις τις τελευταίες δεκαετίες.
Η Τουρκία, ωστόσο, συνεχίζει να κριτικάρει έντονα τη στήριξη που παρέχει η Ρωσία τόσο στο καθεστώς Άσαντ, όσο και στο συριακό κουρδικό παρακλάδι του PKK, Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).
Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον κ. Πούτιν, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού πιλότου, ενώ ανέφερε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν σε άμεσα μέτρα βελτίωσης των διμερών σχέσεων.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.