Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr 21:35 | 02 Ιουν. 2016
Τελευταία ανανέωση 21:37 | 02 Ιουν. 2016
1. Με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς «κατά» ψήφισε μόνον ένας βουλευτής και άλλος ένας απείχε, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζεται ρητά η σφαγή των Αρμενίων το 1915- 16 από τους Οθωμανούς. Σφοδρή αντίδραση από την Τουρκία που ανακάλεσε τον πρέσβη της από το Βερολίνο κάνοντας λόγο για «ανόητη και λανθασμένη» απόφαση που «τραυματίζει τις σχέσεις Άγκυρας - Βερολίνου». 

2. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αποφάσισε σήμερα να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄ εξαίρεσην αποδοχής των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματόδοτησης των τραπεζών, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι για τη σχετική απόφαση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα. Αναμένεται στις 22 Ιουνίου. 
3. Δέμα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και μια απειλητική επιστολή έστειλαν άγνωστοι στην εισαγγελέα της Δίκης της Χρυσής Αυγής. Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνται από τρεις ναυτικές φωτοβολίδες που περιείχαν κόκκινο μπαρούτι, ενώ μέσα στο δέμα βρέθηκαν και βίδες και ξυραφάκια.
4. «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης γυρίζουμε σελίδα, αλλά χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία». Το μήνυμα Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο. 
5. Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και σε μια κατάμεστη αίθουσα υποδέχθηκε το κοινό τους «Μικρούς Ήρωες» στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στην ειδική τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αριστερά με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου, για τους πολίτες και τις οργανώσεις από την Ελλάδα και από άλλες χώρες της Ευρώπης που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.
6. Την ανοιχτή τους στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ διακηρύσσουν δώδεκα πρώην στελέχη του Ποταμιού, προκαλώντας την αιχμηρή, και ειρωνική, αντίδραση του κομματος του Σταύρου Θεοδωράκη.
7. Εξώδικο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επιδόθηκε την Πέμπτη σχετικά με τη νομιμότητα της μεταβίβασης του Ελληνικού. Το εξώδικο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Μανώλης Γλέζος, Νίκος Χουντής, Ελένη Πορτάλιου. 
8. Πόλεμος πολιτικών τρολς έχει ξεσπάσει στο twitter με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα με σύνθημα «Παραιτηθείτε» κι αποδέκτη την κυβέρνηση. Πεδίο των μαχών… τα hastag #παραιτηθείτε και #paraitithite.
9. «Για τόλμα να με χτυπήσεις ελαφρά και τα λέμε». Αυτό λένε πάνω - κάτω δώδεκα δυναμικές γυναίκες από το Πακιστάν στους [πιθανούς] συζύγους τους. Η καθεμιά με τα δικά της λόγια και με το πρόσωπό της φωτογραφημένο από τον Fahhad Rajper.  
10. Η καινούργια κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με πέντε νέες ταινίες, να πραγματοποιούν την εμφάνισή τους στις Αίθουσες. Ξεχωρίζει η «Η Ελιά» της Ισιάρ Μπολαίν, σε σενάριο του Πολ Λάβερτι και η «H Αποικία» του Φλόριαν Γκάλενμπεργκερ, με την Έμα Γουάτσον και τον Ντάνιελ Μπριλ. Πάμε σινεμά… με το Γιώργο Ρούσσο. 
Διαβάστε επίσης ένα αφιέρωμα του Μιχάλη Γιαννεσκή στον διστακτικό ροκά της τζαζ, τον Τσάρλι Γουότς των Rolling Stones και… πιείτε ένα σφηνάκι κρητική τεκίλα Opuntia Spirit!
* Σκίτσο από facebook.com/ARKAS-The-Original-Page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.