Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα Σε Τίτλους


tvxs.gr 22:43 | 08 Ιουν. 2016
1. Το EuroWorking Group κλείνει αύριο και τυπικά τις εκρεμμότητες για τη δόση. Το Euroworking Group θα συνεδριάσει την Πέμπτη προκειμένου να επιβεβαιώσει και τυπικά ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλα τα προαπαιτούμενα των συμφωνημένων μέτρων, ανάβοντας το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.3. Στη συνέχεια θα ενημερώσει και επίσημα τα κοινοβούλια των κρατών - μελών, προκειμένου τα τελευταία να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης. Αυτό είναι ουσιαστικά και το σήμα που περιμένει το γερμανικό κοινοβούλιο για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Νωρίτερα σήμερα, η  Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, ανέβαλε  την απόφαση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης για την Ελλάδα, περιμένοντας την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της χώρας μας.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, ανέβαλε σήμερα την απόφαση για την εκταμίευση της δανειακής δόσης για την Ελλάδα, περιμένοντας την τυπική ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ευρώπης και της χώρας μας.  Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, δεν έχουν δώσει ακόμη την επίσημη οριστική επιβεβαίωση για το θέμα, ωστόσο αυτή αναμένεται σύντομα. Το «σύντομα» μπορεί να σημαίνει και αύριο, καθώς τα κλιμάκια του EuroWorking Group συνεδριάζουν εκ νέου για να εξετάσουν την υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Ελλάδας.
2. Συντάξεις: Τί αλλάζει σε κύριες, επικουρικές και εφάπαξ. Τον τρόπο επανυπολογισμού κύριων, επικουρικών συντάξεων, αλλά και του εφάπαξ, καθορίζουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομίας με τρεις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν αργά χθες το βράδυ, βάσει του νέου ασφαλιστικού νόμου. 
3. Τους ισχυρισμούς της ΝΔ για το Success Story της κυβέρνησης Σαμαρά κατέρριψε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης Γκίκας Χαρδούβελης. Όπως είπε όλη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης ήταν στον αέρα και η αξιολόγηση δεν έβγαινε παρά μόνο με την αποδοχή μεγάλων πλεονασμάτων και την υποχρέωση για νέα μέτρα. «Βάσει του πλαισίου έπρεπε να έχουμε πλεόνασμα 4,5% το 2016», δήλωσε. 
4. Ένας διπλωματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με αφορμή την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφιά σε τζαμί για την περίοδο του Ραμαζανιού. ήδη κάθε πρωί έχει αρχίζει να διαβάζεται το Κοράνι από το χώρο που αποτελεί μουσείο. Στο τελευταίο επεισόδιο η Αθήνα έδωσε μέσω κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών σκληρή απάντηση στην Άγκυρα σημειώνοντας ότι η Τουρκία  «δεν έχει φτάσει ακόμα στον 21ο αιώνα».
5. Μόλις 24 ώρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εναντίον λεωφορείου της αστυνομίας ακόμη μια βομβιστική ενέργεια σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα στη νοτιοανατολική επαρχία της χώρας, Μάρντιν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν ακόμη είκοσι. Οι τουρκικές αρχές δείχνουν ως υπεύθυνο και για τις δύο επιθέσεις το κουρδικό PKK. 
6. Το 71% των Ελλήνων λέει «όχι» στην Ε.Ε. Παραμονές του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. μία νέα έρευνα για τον ευρωσκεπτικισμό βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ανάλυση του αμερικανικού think tank «Pew Research Centre» καταγράφει αισθητή πτώση όσον αφορά τη στήριξη των Ευρωπαίων στην Ε.Ε. σε επτά ευρωπαϊκές χώρες. Πρωταθλητές στη δυσαρέσκεια οι Έλληνες. Πάνω από το 60% των Γάλλων ψηφοφόρων έχει αρνητική εικόνα για την Ε.Ε.,  ενώ σχεδόν το 50% των πολιτών σε Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία δηλώνουν «ευρωσκεπτικιστές».
7. Η πολιτική αστάθεια καλά κρατεί στη Βενεζουέλα, με την αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να ανατρέψει τον πρόεδρο της χώρας Νικόλας Μαδούρο, εν μέσω όξυνσης της οικονομικής κρίσης. Σε μία τελευταία κίνηση η αντιπολίτευση στην Βενεζουέλα εξέδωσε ψήφισμα, που υπογράφουν 1,3 εκατ. πολίτες, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη χώρα με διακύβευμα την αποχώρηση του Μαδούρο από τον προεδρικό θώκο.
8. Εικόνες που όλοι ευχόμαστε να μην βγουν αληθινές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στη Λυών της Γαλλίας, όπου «τρομοκράτες» έκαναν επίθεση με βόμβα στην Fan Zone, το σημείο συγκέντρωσης των φιλάθλων του Euro 2016 στην πόλη. Φυσικά επρόκειτο για μία εντυπωσιακή άσκηση προσομοίωσης της γαλλικής αντιτρομοκρατικής και όχι για πραγματική τρομοκρατική επίθεση.
9. Η μεγάλη έρευνα του tvxs.gr για τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων με αποκαλυπτικά έγγρα - ντοκουμέντα. Ο χαφιές κι ο χωροφύλαξ ήταν το... κολλητάρι κάθε αριστερού, εν δυνάμει αριστερού ή υπόπτου «αντεθνικής δράσεως», ασχέτως εάν ο περί ου ο λόγος δεν τον είχε δει ποτέ του. Ο σωστός χαφιές και ο σωστός χωροφύλαξ είχε τον τρόπο να παρακολουθεί τα... μικρόβια παντού - από τα παιδικά τους ακόμη χρόνια, στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο, τη δουλειά, τον Στρατό και τις παρέες. Και είχε το know how και τις άκρες να εντοπίζει τις ύποπτες διασυνδέσεις και συναναστροφές του ακόμη και σε βαθμό πέμπτου συγγενή ή προπάππου. Διαβάστε αναλυτικά το τρίτο μέρος της μεγάλης έρευνας του Tvxs.gr
10. Tvxs Αφιέρωμα στην ιστορία του Euro. Διαβάστε το δεύτερο μέρος: Euro 1964: Στην Ισπανία του Φράνκο «μόνο ο ουρανός ήταν ουδέτερος». Η επιτυχία του πρώτου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 1960 έφερε τη συνέχεια της διοργάνωσης και μάλιστα αυτή τη φορά οι συμμετοχές αυξήθηκαν από τις 17 στις 29. Το Euro του 1964 πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, υπό τη δικτατορία του Φρανθίσκο Φράνκο. Η διοργανώτρια χώρα, παρουσιάζοντας περισσότερο ένα δυνατό σύνολο παρά σπουδαίες μονάδες, πέρασε στην ιστορία ως η δεύτερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία του θεσμού. Με κάποιες πάντως επιφυλάξεις… καθώς όπως είχε γράψει το περιοδικό World Soccer στην αποτίμηση της διοργάνωσης «μόνο ο ουρανός ήταν ουδέτερος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.