Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Έπεσαν στην παγίδα του Τσίπρα...

Κάποιες φορές, είναι να απορείς. Η Αντιπολίτευση, Αξιωματική αλλά και… μικρότερη, έκαναν ένα ακόμη απρόσμενο δώρο στον Αλέξη Τσίπρα, με τη στάση αρνητισμού που...
επέλεξαν να κρατήσουν στο θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο Πρωθυπουργός επιχειρεί ουσιαστικά να… κυβερνήσει, για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2015, και αφού έχει πλέον αφήσει πίσω του την εκκρεμότητα της διαπραγμάτευσης. Αναζητεί λοιπόν εκ των πραγμάτων, θετική, προωθητική ατζέντα.

Το Σύνταγμα και η Αναθεώρησή του, αποτελούν τον πυρήνα μιας τέτοιας στρατηγικής. Ταυτόχρονα, είναι προφανές ότι το Σύνταγμά μας χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Και ακόμη πιο… προφανές, ότι στη σημερινή κρίση δεν μπορούμε να πορευτούμε προς την έξοδο και την υπέρβασή της, με φανατική τυπολατρία.

Με την αρνητική στάση τους λοιπόν, και την επίκληση της πρόνοιας του Συντάγματος… να μην αλλάζει, η Αντιπολίτευση χαρίζει στον Αλέξη Τσίπρα τον ρόλο του μεταρρυθμιστή. Και η ίδια καθηλώνεται στη συντήρηση.

Φυσικά, υπό το βάρος της φορολαίλαπας, όλα αυτά φαντάζουν ήσσονος σημασίας. Σε επίπεδο διαμόρφωσης και διαχείρισης της ατζέντας ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου κατάφερε και πάλι να βγει στον αφρό…

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.