Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Goldman Sachs, Vodafone και άλλες πολυεθνικές σκέφτονται «έξοδο»...

.
...από τη Βρετανία...
Goldman Sachs και Vodafone, σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Times» και του «BBC», φέρονται να εξετάζουν τη μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων τους εκτός της Βρετανίας. Δεκάδες ακόμη πολυεθνικές εταιρείες έχουν...
αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους από τη Βρετανία, λόγω της απώλειες της πρόσβασης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.


Ο επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs, που απασχολεί 6.500 εργαζομένους, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετακίνησης μέρους των βρετανικών της δραστηριοτήτων στην ηπειρωτική Ευρώπη απάντησε: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά».

Τις ίδιες σκέψεις φέρεται να κάνει και η Vodafone. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος σκέφτεται να μεταφέρει την έδρα της εκτός της Βρετανίας, καθώς, όπως εξηγεί, «η μεγάλη πλειοψηφία των 462 εκατ. πελατών, 108.000 εργαζομένων και 15.000 προμηθευτών, εδρεύει εκτός της Βρετανίας».

«Η ιδιότητα κράτους - μέλους της Βρετανίας διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Vodafone, λόγω της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, κεφαλαίων και αγαθών» σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η Vodafone, που απασχολεί πάνω από 13.000 άτομα στη βρετανική επικράτεια.

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.