Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Δημοσκόπηση της Sun: Μόλις μια μονάδα προβάδισμα για το Bremain


tvxs.gr 16:06 | 15 Ιουν. 2016
Mια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που θα κρίνει εάν η Βρετανία θα παραμείνει ή όχι μέλος της ΕΕ, δημοσκόπηση της Sun δείχνει μόλις μια μονάδα προβάδισμα στην παραμονή, το λεγόμενο Bremain.

H δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ψηφοφόρων, κατέδειξε ότι το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της παραμονής ανέρχεται σε 46% και το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την Ένωση στο 45%. 
Στην έρευνα της ComRes ένα 9% του δείγματος δήλωσε αναποφάσιστο. Με την εξαίρεση των απαντήσεων «δεν γνωρίζω / δεν απαντώ», το προβάδισμα του Bremain αυξάνεται σε 51% έναντι 49% του Brexit, σύμφωνα με τη Sun. 
Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας της ComRes, την οποία δημοσίευσαν την 19η Μαΐου η εφημερίδα Daily Mail και το τηλεοπτικό δίκτυο ITV, έδινε στο στρατόπεδο της παραμονής προβάδισμα 11 εκατοστιαίων μονάδων.
«Προφανώς υπήρξε σημαντική μετακίνηση τις τελευταίες εβδομάδες», συνόψισε ο Τομ Μλουτζίνσκι, επικεφαλής της διεύθυνσης πολιτικών ερευνών της ComRes, μιλώντας στη Sun. 
«Ενώ βλέπαμε την εκστρατεία υπέρ της παραμονής να διαθέτει άνετο προβάδισμα, μετά τα ντιμπέιτ και την επικέντρωση της προσοχής στη μετανάστευση, η διαφορά της από την εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης συρρικνώθηκε και πλέον βρίσκεται σε απόσταση επαφής», υποστήριξε. 
Χθες δημοσκόπηση της εταιρείας TNS έδινε προβάδισμα επτά μονάδων στο Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.