Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ανασκόπηση διεθνούς τύπου 25-07-2016



Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο, η ασφάλεια στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μεσούσης της κρίσης στη Βραζιλία, αλλά και η φρενίτιδα που έχει καταλάβει τον πλανήτη με τα Pockemon κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου.

Η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Η υπερπληροφόρηση, τα smartphones και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταφέρουν το πανικό και τις φήμες πολύ ταχύτερα από το παρελθόν κι αυτή ακριβώς η πιθανότητα για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, είναι που παρακινεί αυτού του είδους τους δράστες. 
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung στο σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει αναφέρει ότι «ο δολοφόνος του Μονάχου προετοίμαζε το χτύπημα στο Μόναχο εδώ κι ένα χρόνο».
Από την πλευρά της η Neue Osnabrücker Ζeitung καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να καταστεί αυστηρότερη η νομοθεσία για τα όπλα και να κινητοποιηθούν στρατιώτες. Προσθέτει ωστόσο ότι απέναντι σε τέτοια αιτήματα αντιδρούν συχνά οι πολιτικοί όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με πράξεις βίας, όπως αυτή του αμόκ στο Μόναχο.
Η ισπανική La Vanguardia έχει τίτλο ότι «ο Ραχόι θα είναι μόνος υποψήφιος, μόνο στην περίπτωση που οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos αλλάξουν τη ψήφο τους».
Στις ΗΠΑ οι New York Times αναφέρονται αφενός στην αποφυγή του αποκλεισμού της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στο γεγονός ότι ο 18χρονος μακελάρης της Νίκαιας παρουσίαζε σημάδια ψύχωσης από τα 16 του χρόνια.
H Washington Post δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ για την πολύκροτη παραίτηση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς έπειτα από τη διαρροή 19.000 email στον ιστότοπο WikiLeaks που θέτουν σε αμφισβήτηση την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος και ειδικότερα στην υπονόμευση της υποψηφιότητας του Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα .
Η Wall Street Journal με κεντρικό τίτλο το «Νέο Κύμα βίας στην Ευρώπη» επισημαίνει ότι πλέον, «τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όσο και πολίτες διερωτώνται αν η τυφλή βία αποτελεί πλέον τη νέα πραγματικότητα στη Γηραιά Ήπειρο».
Οικολογικού χαρακτήρα το κεντρικό θέμα των New York Times Οι οποίοι αναφέρονται στο «βόρειο πέρασμα» των εμπορικών πλοίων, αλλά και των κρουαζιερόπλοιων από το πέρασμα της Αρκτικής που κατέστη δυνατόν λόγω της τήξης των πάγων που προκάλεσε τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή.
Η ιταλική Giornale di Vicenza αναφέρεται στην 15ωρη αναμονή των οχημάτων στο Ντόβερ λόγω των εξονυχιστικών ελέγχων που διεξάγονται λόγω της τρομοκρατικής απειλής
«Ψηφίζουν Pockemon παντού» είναι τέλος ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας La Voix du Nord η οποία επισημαίνει ότι στους δρόμους της Γαλλίας διεξάγεται ένα απίστευτο κυνηγητό εικονικής πραγματικότητας.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.