Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Δεξιόστροφη ανάλυση από τον Νικολακόπουλο... (γιά την 42η επέτειο της Δημοκρατίας)

Η ΕΡΤ είχε καλεσμένους τρεις καθηγητές πολιτικής επιστήμης, για να σχολιάσουν την επέτειο από τα 42 χρόνια της αποκατάστασης της Δημοκρατίας – ή την «εγκατάσταση» της, όπως μάλλον είναι πιο σωστό, όπως παρατήρησε ένας εξ’ αυτών, καθώς θα ήμασταν για κλαματα αν λεγαμε, πως αποκαταστήσαμε την προχουντικη δημοκρατία.

Ο Νικολακόπουλος είδε την «αποκατάσταση» κάτω από πολύ δεξιό πρίσμα, καθώς έπλεξε το εγκώμιο του – εθνάρχη χωρίς λαό, όπως τον χαρακτηρίζει το ιστορικό αφήγημα της Εφημερίδας των Συντακτών – Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Δεν είπε λέξη για την «δοτή» εξουσία, την ορκωμοσία του από τον πρόεδρο της Χούντας Γκιζίκη. Τα...
«επιτεύγματα» του ανέφερε μόνο: την νομιμοποίηση του ΚΚΕ, το δημοψήφισμα για τη μοναρχία, το «προοίμιο» της ένταξης μας στην τότε ΕΟΚ.

Αλλά, αγαπητέ Ηλία, αν δεν ερχόταν ο Καραμανλής τον Ιούλιο του ‘74 και πρωθυπουργός γινόταν – όπως είχε αρχικά προταθεί – ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, δεν θα νομιμοποιούσε το ΚΚΕ; Κι όχι μόνο ο Κανελλόπουλος, αλλά κι ο οποιοσδήποτε απο την λεγόμενη παλαιά πολιτική φρουρά αν ερχόταν δεν θα έκανε το ίδιο; Ήταν δυνατόν να ημασταν Δημοκρατία Ευρωπαική και να είχαμε κόμματα εκτός νόμου;

Επίσης, ποιος δεν θα έκανε, από όλους τους άλλους, δημοψήφισμα, για να διώξει τον βασιλιά, όταν αυτό το είχε κάνει ήδη η ίδια η χούντα;

Όσον αφορά την ΕΟΚ, άστα. Είναι μεγάλος μπελάς και θέλει μεγάλη κουβέντα...

N-N 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.