Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΗΠΑ: 5 αστυνομικοί νεκροί και 7 τραυματίες σε διαδήλωση

Εκτός ελέγχου


tvxs.gr 07:43 | 08 Ιουλ. 2016
Τελευταία ανανέωση 10:15 | 08 Ιουλ. 2016
Πέντε αστυνομικοί πυροβολήθηκαν θανάσιμα και άλλοι 7 τραυματίστηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας.
Η διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας πραγματοποιήθηκε μετά τις δυο τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις αστυνομικών κατά αφροαμερικανών την τελευταία εβδομάδα σε Μινεσότα και Λουιζιάνα.


Οι αστυνομικοί φέρεται να δέχθηκαν τους πυροβολισμούς από δύο ελεύθερους σκοπευτές κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο πάρκο Belo Garden του Ντάλας.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Έχουν συλληφθεί τρεις ύποπτοι. Η μία είναι γυναίκα.
Η αστυνομία του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άντρα που εικάζεται ότι είναι ένας εξ’ αυτών που άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. 

Δράστης έχει ταμπουρωθεί σε γκαράζ
Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με έναν ακόμη δράστη, ο οποίος βρίσκεται σε γκαράζ και πυροβολεί σποραδικά κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Ντάλας, ο ύποπτος είπε στους διαπραγματευτές ότι 'έρχεται το τέλος' και ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες στο γκαράζ και στο κέντρο της πόλης. 


Μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των αφροαμερικανών πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ.
Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων 
Μετά από το αιματηρό περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχώρησε στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, ενώ το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check».
Τα δυο τελευταία περιστατικά κατά αφροαμερικανών 
Μινεσότα
Ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλ πυροβολήθηκε από αστυνομικούς μέσα στο αυτοκίνητό του, μπροστά στη γυναίκα του και την τετράχρονη τους, κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας. 
Η αστυνομία τους σταμάτησε επειδή είχαν σπασμένο φλας. Ο Καστίλ ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε άδεια οπλοφορίας και ότι είχε όπλο μαζί του. 
Σύμφωνα με την σύζυγο του, όταν ο Καστίλ πήγε να πιάσει το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας για να την δείξει στον αστυνομικό, αυτός τον πυροβόλησε. 
Η σύζυγος κατέγραφε με το κινητό της τμήμα του περιστατικού και το μετέδωσε σε ζωντανό χρόνο στο διαδίκτυο.

Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ. Τον Γιάνεζ συνόδευε ο συνάδελφός του Τζόζεφ Καούσερ. Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές.
Λουιζιάνα 
Ο Άλτον Στέρλινγκ, πλανόδιος πωλητής CD έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στη μέση του δρόμου στη Λουιζιάνα. 
Οι δυο αστυνομικοί φέρεται να κλήθηκαν από πολίτη που υποστήριξε ότι ο άντρας τον είχε απειλήσει με όπλο. Είχαν ήδη ρίξει τον Στέρλινγκ στο έδαφος και τον είχαν ακινητοποιήσει όταν τον πυροβόλησαν. 

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί «τέθηκαν κατά τη συνήθη διαδικασία σε προσωρινή άδεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.