Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

«Μαρινόπουλος»: Δεκτές οι αιτήσεις για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του Μαρινόπουλου, θέτοντας σε καθεστώς προστασίας την εταιρεία έναντι των πιστωτών της μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.
Το δικαστήριο αποφάσισε την προστασία της περιουσίας του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές. Παράλληλα παγώνει κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.
Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι (οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις.
Πολιτικό και οικονομικό θρίλερ
Η υπόθεση, η οποία εκδικάστηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο κτίριο 13 της πρώην σχολής Ευελπίδων, είχε αποκτήσει διαστάσεις οικονομικού και πολιτικού θρίλερ, καθώς την εξέλιξή τους παρακολουθούσε στενά και το Μαξίμου. Και αυτό γιατί ενδεχόμενη απορριπτική απόφαση, κάτι που τελικά δεν συνέβη, θα οδηγούσε στον «ξαφνικό θάνατο» της επιχείρησης, θα έφερνε το κυβερνητικό επιτελείο αντιμέτωπο όχι μόνον με έναν μεγάλο αριθμό ανέργων αλλά και με αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά. Μάλιστα, όταν νωρίτερα έγινε γνωστή η αρνητική εισήγηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, φέρεται να επικράτησε αναστάτωση.
Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές άσκησαν-μεταξύ άλλων-οι τράπεζες (Παγκρήτια, Πανγαια κ.α), το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και μεμονωμένες επιχειρήσεις.
Σε αντίθεση με το ελληνικό δημόσιο που τοποθετήθηκε κατά του αιτήματος του ομίλου «Μαρινόπουλος», υπέρ της χορήγησης προσωρινής διαταγής τάχθηκαν πιστωτές που εκπροσωπούν το 42,16% των οφειλών.
Οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν οι τελευταίοι από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.