Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Τουρκικό ελικόπτερο με πραξικοπηματίες προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη

 Διαφυγή

tvxs.gr 12:36 | 16 Ιουλ. 2016
Τελευταία ανανέωση 15:10 | 16 Ιουλ. 2016
Τουρκικό ελικόπτερο ζήτησε άδεια εκτάκτου προσγείωσης στην Αλεξανδρούπολη, εκπέμποντας σήμα κινδύνου. Μετά την προσγείωσή του αποδείχθηκε πως οι οκτώ επιβάτες του ήταν πραξικοπηματίες, οι οποίοι συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για ένα ελικόπτερο Black Hawk, με οκτώ επιβάτες. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 ταγματάρχες, 3 λοχαγούς και 2 αρχιλοχίες. Μόλις το ελικόπτερο μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο απογειώθηκαν F16 και συνόδευσαν το τουρκικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου και προσγειώθηκε.
Οι επιβάτες είναι πραξικοπηματίες οι οποίοι ήθελαν να διαφύγουν από την Τουρκία για να γλιτώσουν τη σύλληψη. Ζήτησαν πολιτικό άσυλο και τελικά συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές. Οι οκτώ Τούρκοι συλληφθέντες, που είχαν αφαιρέσει τα διακριτικά του βαθμού τους από τις στολές τους, οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. 
Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη των 8 πραξικοπηματιών η Τουρκία ζήτησε, όπως αναμενόταν, την έκδοσή τους. Το αίτημα έκδοσης ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών με μήνυμά του στο Twitter.
                                                                  -----
Nεότερη ανάρτηση
Πάντως, τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως πρόκειται για πραξικοπηματίες, οι οποίοι έφυγαν από την Τουρκία, στην προσπάθειά τους να μη συλληφθούν από την τουρκική κυβέρνηση. «Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στις τουρκικές Αρχές. Σε ό,τι αφορά τους οκτώ συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

από tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.