Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Μετά από συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Μυκόνου

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                            Μύκονος, 14-07- 2016
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΘΕΜΑ: «Απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Μυκόνου-Νησιωτική αποστολή σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης»
                                                                  ------
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σήμερα 14 Ιουλίου 2016 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μυκόνου, ο Δήμαρχος Άνδρου, οι Αντιδήμαρχοι Πάρου και Τήνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, η Υποθηκοφύλακας Πάρου και ο Πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, καθώς και Συμβολαιογράφοι του Νομού.
Ο Γενικός Γραμματέας αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των εκπροσώπων των νησιών, σχετικά με το νομοσχέδιο που καταργεί τα νησιωτικά Υποθηκοφυλακεία και έδωσε θετική διαβεβαίωση, ότι κατά την τελική κατάθεση του νομοσχεδίου θα ληφθεί υπ’ όψιν η νησιωτικότητα και η βιωσιμότητα αρκετών εκ των γραφείων των
Κυκλάδων.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε
ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη της διαβούλευσης, που δικαιώνει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των επαγγελματιών και κατοίκων της Μυκόνου που αντέδρασαν στο προσχέδιο. Η κυβέρνηση, όταν νομοθετεί πρέπει να λαμβάνει πάντα υπ’ όψιν την συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε τόπο.
Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος τις τελευταίες μέρες είχε διαρκείς επαφές με εκπροσώπους του κοινοβουλίου και θεσμικούς φορείς, ενώ ολοκληρωμένη άποψη του Δήμου Μυκόνου περί μη κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου καταχωρήθηκε στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το τελικό σχέδιο νόμου με τις τροποποιήσεις.

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.