Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους


tvxs.gr 20:56 | 20 Ιουλ. 2016
1. Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σχεδιάζει ο Ερντογάν. Εν τω μεταξύ οι μαζικές επιχειρήσεις εκκαθαρίσεων στον κρατικό μηχανισμό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση: Οι εκκαθαρίσεις του «σουλτάνου» σε αριθμούς. Στο φως της δημοσιότητας το παρασκήνιο: Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν ειδοποιήσει τον Ερντογάν λίγο πριν το πραξικόπημα. Μπορεί ο Ερντογάν να γκρεμίσει τη συμμαχία ΗΠΑ – Τουρκίας; Έκκληση Γκιουλέν προς ΗΠΑ: Μην με εκδώσετε. «Νεκροταφείο προδοτών» για τους πραξικοπηματίες στην Κωνσταντινούπολη διέταξε ο δήμαρχος της πόλης: «Να τους καταριέται ο κόσμος». Η Τουρκία απαγορεύει στους ακαδημαϊκούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.
2. H Λαγκάρντ «έσβησε» τα λάθη του ΔΝΤ από έκθεση αξιολόγησης του Ταμείου. 
3Επί ποδός στο Αιγαίο για Τούρκους πραξικοπηματίες. Όσο για τους «8», όπως αποκάλυψαν οι ελληνικές αρχές, πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου με τα στρατιωτικά δεδομένα των πτήσεων, με ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει - συντεταγμένες, συνομιλίες τους, χάρτες και τις τελευταίες διαδρομές τους κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.
4Παραιτήθηκε ο Σάλλας από πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. 
5. Λίγο πριν την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times, πως το πραξικόπημα στην Τουρκία και η αναταραχή στη χώρα, καθιστά περισσότερο από ποτέ σημαντική τη λύση του οικονομικού προβλήματος της γειτονικής Ελλάδας ώστε να λειτουργήσει ως άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή.
6. To MEGA κηρύσσει πόλεμο μετά το κόψιμο από τον διαγωνισμό. 
7. Κι επίσημα υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. 
8. Αντικαθεστωτικοί στη Συρία αποκεφαλίζουν 12χρονο και καμαρώνουν. 
9. Αυξάνονται εκ νέου τα πρόστιμα για την μη έκδοση αποδείξεων. 
10. Αλλά και ένα ταξίδι μέχρι το Ελαφονήσι: Στην… Καραϊβική της Κρήτης πηγαίνεις περπατώντας.
* Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.